kun je er tijdelijk wat aan doen als je ontstoken tanden hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je tanden en kiezen goed schoonhouden, het liefst met een elektrische tandenborstel, maar ook tussen je tanden met ragers, flos en of stokers, reinig je tong zo goed mogelijk met een tongschraper of je tandenborstel. Maar vooral ga naar je tandarts en ga ook eens naar een mondhygiënist(e), deze kan je leren hoe je je gebit het beste kunt verzorgen, om in de toekomst dergelijke klachten zoveel mogelijk te voorkomen. Toegevoegd na 2 minuten: Je kunt een pijnstiller nemen, Paracetamol of Ibuprofen (lees wel de bijsluiters). Voor het trekken van tanden of kiezen mag je geen ibuprofen slikken. Niet doen voordat je naar je tandarts gaat dus. Beterschap. Toegevoegd na 18 minuten: Voor een ontsteking wordt je tand of kies niet getrokken hoor, dus geen paniek hierover.

je zou elmex op het tandvlees kunnen doen met je vinger. Dan kan je het beste de groene tube kunnen nemen want daar zit menthol in en dat verzacht de pijn aanzienlijk. Sterkte.

Spoelen met kamillethee, dat verzacht en heelt en neemt eventuele kleine ontstekingen weg. Drie maal daags. Toch maar dapper zijn en binnenkort naar de tandarts gaan.

Poetsen, flossen en tandenstokers gebruiken. Het snelste gaat het over als je met een waterstofperoxideoplossing spoelt. Elke drogist heeft het; wel zeggen dat het voor het spoelen van de mond is. De arts schrijf het ook voor bij verwondingen in de mond.

Heb je last van Tandvlees? dan kun je dus inderdaad beter stoken,ragen,flossen, en de daarvoor bestemde mondspoelingen gebruiken als Corsodyl. Heb je ontstekingen aan je wortels werkt bovenstaande al niet meer. hiervoor zou je een Tandarts moeten bezoeken die kan doen besluiten een Zenuwbehandeling uit te voeren. Antibiotica is een onderdrukker en zal tijdelijk het probleem stoppen. Een pijnstiller zal de pijn verlichten, maar deze pijn uit ontsteking gaat niet over zonder een behandeling. Zo kun je een paar dagen flink last hebben of houden, om vervolgens weer weg te trekken voor een periode, maar komt toch weer terug, de tand zal uiteindelijk sterven door de zenuw dood gaat. maar de ontsteking zal altijd blijven en met mindere weerstand weer terug komen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100