Stel als je "nuchter" moet zijn voor een bloedonderzoek maar toch water drinkt 's nachts; wat kan er dan eventueel fout lopen?

Stel als je "nuchter" moet zijn voor een bloedonderzoek maar toch water drinkt 's nachts; wat kan er dan eventueel fout lopen door het drinken van water?

Of maakt het drinken van water niet (veel) uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je nuchter moet zijn voor een bloedonderzoek krijg je van je arts altijd te horen hoe hij het wil. Zoals eerder genoemd zijn er drie opties: - 8 uur van te voren niet eten of drinken - vanaf middernacht niet eten of drinken - een van de bovenstaande in combinatie met even wachten met medicatie. Het gaat erom dat er in je bloed geen voedingsstoffen zitten. In water zitten deze voedingsstoffen niet. Dit kun je dan (met mate) gewoon 's nachts nemen tegen bijvoorbeeld een droge mond oid.

Dan gebeurt er niets. Want water drinken mag best. Wat is nuchter zijn precies? Onder nuchter zijn wordt verstaan: · Minimaal 8 uur voorafgaande aan de bloedafname niet eten en drinken. Ofwel vanaf 24.00 uur de avond voor de afname mag u niet meer eten en niet meer drinken. · Alleen een beetje water is toegestaan (max 2 glazen) · Indien u medicijnen gebruikt, mag u deze innemen met een slokje water.

Bronnen:
http://www.laboratorium-ysl.nl/akl_docs/Nu...

Niks, iniedergeval niet door het nuttigen van het water. Water is een basisbehoefte en bevat geen alcohol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100