Gaat een verzoek om te verschijnen in een ziekenhuis altijd voor andere eerder gemaakte afspraken?

Stel bijvoorbeeld, ik heb in maart een afspraak gemaakt met een vriend om op 28 mei een dagtocht te maken, en ik kreeg op 7 mei een brief van een ziekenhuis om op 28 mei in het ziekenhuis te verschijnen voor een botontkalkingsonderzoek met bloedprikken. In de brief staat, dat, als ik om dringende redenen de afspraak niet kan nakomen, ik een nummer kan bellen. Als ik dat nummer bel, kan ik dan zeggen, dat ik in maart al een afspraak met die vriend heb gemaakt om een dagtocht te maken en dat ik daarom niet kan verschijnen in het ziekenhuis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indien jij voor die dagtocht onkosten hebt gemaakt en/of regelingen hebt getroffen die vanwege een annulering meer chaos of ongemak veroorzaken dan het verplaatsen van de ziekenhuisafspraak dan zou ik dat zo melden bij het ziekenhuis. Afhankelijk van hun reactie is het dan nog aan jou om zelf te kiezen welke afspraak jij voorrang geeft. Denk voor jezelf gewoon heel goed na wat zowel op korte als lange termijn de gevolgen zijn van eender welke beslissing. Ga vervolgens op je gevoel af en neem ook vredig de verantwoordelijkheid voor eender welk gevolg. Als je volgens dit eenvoudige doch doeltreffende stramien leeft dan kan je nog vele jaartjes mee zonder bot- of andere ontkalking hoor ;-) Liefs en fijne dag nog!

Dat kun je altijd proberen, maar ik betwijfel of dat een door het ziekenhuis bedoelde dringende reden is. Je kunt met die vriend natuurlijk ook makkelijk op een ander moment die afspraak maken. Maar als die vriend in het buitenland woont en nu speciaal had gepland om in mei 2 weken op vakantie naar Nederland te komen en dus speciaal 28 mei was gepland om met jou die dagtocht te gaan maken dat is dit weer wel een dringende reden. Maar als je op 7 mei direct bij ontvangst van die brief had gebeld dan had je toch direct een nieuwe afspraak kunnen maken. Je loopt dan wel het risico dat het weer een paar maanden gaat duren, maar op het moment van ontvangst van een brief kun je altijd een afspraak verzetten daar hoef je helemaal geen dringende reden voor te hebben. Probeer om gewoon even te overleggen met de afsprakenpoli of het misschien ook verzet kan worden, er vervallen ook altijd afspraken dus misschien kun je zelfs wel eerder komen.

Ik zou inderdaad bellen dat je die dag niet kunt. Dat je een dringende andere afspraak hebt. En je hoeft daarbij NIET te zeggen welke andere afspraak, want daar heeft het ziekenhuis niks mee te maken. Ik wist niet dat dit nog bestond: briefjes van het ziekenhuis om te komen opdraven. In het ziekenhuis waar wij altijd komen worden nooit afspraken gemaakt zonder beide agenda's te hebben "getrokken".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100