Hoe om te gaan met mensen die altijd wat op te merken hebben? zie uitleg

Ik heb een vriendin die ALTIJD iets op te merken heeft en het is soms best irritant. Als ik haar erop wijs van goh jij hebt ook altijd wat te zeggen.. zet ze een zielig gezichtje op en zegt dingen als o valt toch ook wel meeee??!! Geen zin in discussie dus laat het dan zo. Mijn vraag wat moet ik hier nou mee..ik vind het altijd zo vervelend vooral wanneer dit in t openbaar is. Denk ik waarom? Je weet dat het beledigend kan overkomen..
Voorbeelden; je broekje zit best wel strak he? Mijn antw nee hoor dat hoort zo. Zij; oja mijn ook maja ik heb ook hele dikke billen
2.(ik iets nieuws aan) ja wel een leuk shirtje opzich maar tis denk ik niet helemaal jou kleur he. Mijn antw. Geen? Iets als o ja zou kunnen. Weet niet hoe ik moet reageren.
3. Hmm je hebt je wenkbrauwen wel heel raar bijgewerkt staat niet zo mooi hoor.

Ik begrijp niet zo goed wat haar doel is en waarom ze zulke dingen zegt. Het kan eerlijkheid zijn ja, maar op mij komt het nogal beledigend over. En dat is puur de manier waarop en omdat zij het is. Bij andere kan ik prima omgaan met evt kritiek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik snap wat je hier bedoeld, ik heb zelf ook een vriendin gehad die ALTIJD wel ergens over zeurde.. Als ze -wat jij ook al zei- zegt dat je shirt niet jou kleur is, kun je bijv. zeggen dat jij het wel vind passen en dat je het mooi vind. Kijk, ik ga natuurlijk niet vertellen wat je MOET zeggen, maar je moet je niets aantrekken van wat anderen vinden. Ik weet dat dat soms vervelend is. En als ze hier mee doorgaat, en je vind het echt vervelend, neem haar dan even apart en zeg wat je dwars zit. En anders je schouders ophalen. Het is jou stijl en jij doet wat je leuk en mooi vind. Laat je niet afstoten door anderen;)

Misschien een beetje raar antwoord. Maar als jij je aan ergert en je er niet met haar over kan praten, is het dan wel zo'n goede vriendin!? Dus je moet er of een keer serieus over praten, of het moet niet meer je vriendin zijn.

Eigenlijk geef je het antwoord op deze vraag zelf al, alleen heb je dat niet gezien. Je zegt namelijk dit: "Ik begrijp niet zo goed wat haar doel is en waarom ze zulke dingen zegt." En dat is nu precies wat je haar moet vragen op het moment dat ze weer zo iets tegen jou zegt. Laat haar nadenken over wat ze nu aan het doen is. Het is namelijk geen positief commentaar, het is afzeiken, waar jij niets, maar dan ook niets mee kan. En zij moet leren dat dit geen normaal gedrag is. Wanneer jij reageert met "Jij hebt ook altijd commentaar" geef je haar iets om over in de verdediging te schieten en dat heeft geen effect. Je moet zorgen dat zij zelf gaat nadenken over de dingen die ze zegt, en waarom ze dat zegt. Kortom: Jouw vriendin: "Die trui staat je echt niet, hij maakt je slungelig." Jouw reactie: "Waarom zeg je zo iets tegen mij, wat is je doel?" Als je dan de dooddoener krijgt "Weet ik niet" Laat je het daarmee NIET zitten. Dan ga je er dieper op in "Hoezo weet ik niet? Je zegt het toch? Dus je zegt dingen waarvan je niet weet waarom? Dat is toch raar? Dat doet niemand, dus waarom zeg je dat?" Het kan ook zijn dat ze een reden heeft dat ze het zegt, en dat ze die reden geeft. Als jij je daarin kan vinden prima, en als je het er niet mee eens bent, zeg je dat ook. Geef aan dat je er klaar mee bent, het is jouw leven jouw lijf. En als zij dat niet "mooi" vind, best, maar laat ze er over ophouden. Zeg dat je het niet meer wilt horen. Dat ze jou beledigd en dat vriendinnen dat niet doen. Succes ik hoop dat je vriendin gewoon een beetje dom is, en dat je haar tot inzicht kan brengen.

Vriendschappen moeten op basis van gelijkwaardigheid zijn. Plus je moet er een positief gevoel bij krijgen. Die twee dingen krijg je niet uit deze vriendschap. Daarnaast kan je niet iemand veranderen je kunt alleen jezelf veranderen. Dus haal je niets uit de vriendschap verbreek het dan. Haal je er wel iets uit dan moet je de commentaren voor lief nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100