Hoe kom je van een rotgevoel af?

Ik zit vandaag niet zo lekker in m'n vel en ik weet niet wat ik hieraan moet doen. Ik heb een rotgevoel en het wil naar niet weg. Alsof ik nergens zin in heb en nergens meer motivatie en/of enthousiasme voor heb. Hoe kom ik hier vanaf? Wat is de beste manier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hoeft niet altijd optimaal te zijn. Af en toe een off-day is goed voor een mens. Dat hoort bij het leven. Kijk, als je het nou weken achter elkaar hebt is het een ander verhaal. Dan kan je depressief zijn of beginnend ziek of misschien een burn-out hebben. Maar een dagje niet lekker in je vel is heel gezond. Morgen een nieuwe dag. Wat wel eens wil helpen is bedenken wat je nou weer gelukkiger zou maken: een dag naar de dierentuin of een mooi boek kopen, langs het strand slenteren of een vriend ontmoeten.... Zo kan je jezelf er bovenuit tillen en weer motiveren, maar ook dat hoeft niet....voor zo'n ene dag. Lekker niks is heel verruimend voor de geest.

Even in beweging komen door een simpele wandeling of een korte fietsrit kan soms al een heel ander gevoel geven. Ook een uurtje actief gaan sporten kan je gevoel verbeteren.

Het eerste dat in mij op kwam was om effe wat alcoholhoudende drank achterover te slaan. Maar goed, wellicht sociaal niet geheel een verantwoord antwoord. Als er een reden is dat je dat gevoel hebt, moet je dat wegnemen. Dit door aan de reden te gaan werken, of om je hoofd even ergens anders op te focussen. Het eerste is in dit soort gevallen meestal geen optie, dus ga je voor het tweede. Download een leuke spannende serie of film en ga die zitten kijken, of bel wat vrienden op en ga daar wat mee doen. Evt. toch met die biertjes. Ik ga het gewoon zeggen. Effe lekker doorzakken met wat maten om jezelf op te beuren is niets mis mee.

Wat ik altijd doe (en het werkt echt perfect!) is iets leuks doen voor een ander. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, en het hoeft ook niks te kosten. Soms geef ik gewoon een wildvreemde een compliment (alleen als ik het meen, anders stelt het niks voor). Kan ook via internet: laatst heb ik een bedrijf gevraagd of ze de maker van het kunstwerk in hun voortuin willen vertellen dat ik er altijd zo van geniet als ik er met de bus langskom. Of als het wel geld mag kosten, dan stort ik een bedragje voor een goed doel. Of ik stop een leuk kaartje in de brievenbus van een bejaarde buurvrouw. Echt: daar knap ik altijd ontzettend van op!

Wat mij erg helpt is hardrennen! Zowel lichamelijk als geestelijk. Daarnaast helpt hardlopen ook tegen een aantal mentale stoorfactoren, zoals depressies, stress of hyperactiviteit. Tijdens het hardlopen maakt je lichaam endorfine aan. Hierdoor ga je je beter en gezonder voelen. Endorfine werkt pijnonderdrukkend, maar zorgt ook voor een geluksgevoel. Endorfine is dus een euforisch hormoon. Daarnaast werkt hardlopen ook om je geest te kalmeren. Je put je lichaam uit en daardoor komt je geest tot rust. Bovendien kun je je beter concentreren op het maken van huiswerk of verslagen door de rust en endorfine van hardlopen. Lijkt dit je iets? Kijk dan naar een atletiekvereniging bij je in de buurt. Zij kunnen je helpen bij het rennen en advies geven. Vaak vinden mensen rennen in groepsverband ook leuker. Ook doe je zo nieuwe sociale contacten op. Mocht je graag meer willen weten op een coach willen, stuur mij dan even een prive bericht. Dan kan ik voor je kijken naar een goede coach bij je in de buurt. Succes Grt Erin

Bijna allemaal prima antwoorden. Ik zou ook nog zeggen: gewoon wandelen. Een half uur langer dan je denkt aan te kunnen, zodat je je lekker moe kunt voelen. Dan pas jezelf verwennen met een theetje, plaidje en een lekker boek. Succes! En niet vergeten: na vandaag komt altijd morgen. Nieuwe dag. Nieuwe kansen!

chocola eten daar wordt je happy van

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100