Hoe zorg je ervoor dat je geen 'loshangende huid' krijgt na afvallen?

Ik dacht altijd dat je alleen loshangende huid kreeg wanneer je extreem veel gewicht verliest, zoals zestig kilo. Ik moest zelf zo’n dertig kilo kwijt en de eerste tien is eraf. Ik ben veel centimeters verloren. Ik ben alleen doodsbang voor loshangende huid sinds ik erachter ben gekomen dat je hier al veel sneller aan kunt komen dan wanneer je relatief veel gewicht moet verliezen. Er zijn vrouwen die loshangende huid hebben terwijl ze minder dan mijn dertig kilo moesten verliezen. Ik heb onlangs op televisie een heel slank meisje gezien dat haar truitje omhoog trok waar een gigantisch ‘vetschort’ zat, slappe huid. Ze was erg veel afgevallen, ik geloof zestig kilo, maar dit heeft toch veel indruk op me gemaakt. Ja, wat ik af ga vallen is dan stukken minder, maar ik lees helaas ook bij gewichtsverlies zoals het mijne dat het gebeurt. Ik ben drieëntwintig, ik geloof dat dat voordelig zou moeten zijn, maar ook bij jonge vrouwen zijn er horrorverhalen te vinden. Ik heb heel veel striae op mijn heupen en een beetje op armen, maar ik heb gelezen dat dit een indicatie zou kunnen zijn voor waar je loshangend vel zou kunnen krijgen. Kan iemand mij vertellen wat waar is en hoe ik dit kan vermijden? Ik ben vooral heel erg bang bij mijn benen, die zijn echt megadik. Hoe krijg ik dat vet allemaal weg? Ik eet elke dag 1200 calorieën of iets meer, nooit te weinig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Helemaal voorkomen kan je het niet, dat is helaas de harde waarheid. Langzaam afvallen is hetgeen wat het beste werkt. Maar dan nog is het afhankelijk van de elasticiteit van jouw vel. Die op jongere leeftijd vaak beter is dan als je al wat ouder bent. 1200 calorieën is eigenlijk te weinig, je valt er nu miss mee af maar je lichaam gaat uiteindelijk in een spaarstand en dan zal je niet meer afvallen.

Voorkom overtollig huid na afvallen Mensen die flink zijn afgevallen, kampen vaak met overtollig huid. Kun je dit voorkomen? Of wat kun je er tegen doen als je toch een slappe huid hebt gekregen? Vitamine C zorgt voor een elastische huid. Citrusfruit, kiwi en tomaat zijn daar rijk aan. Drink bovendien veel water en gebruik weinig suiker. Door veel te bewegen, stimuleer je de doorbloeding en daar krijg je een kwalitatief goede huid van. Wat ook helpt bij het behoud van een elastische huid, is niet roken en zonlicht en luchtvervuiling vermijden. De beste remedie tegen overtollig huid is langzaam afvallen op jonge leeftijd. Als je op jonge leeftijd afvalt, dan is je huid nog elastisch. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker de huid weer in z'n oude vorm komt. Een mooie gewichtsvermindering is 1 kilo per week. Dat kan dus lang duren als je heel veel moet afvallen, maar uiteindelijk geeft het het beste resultaat. Te snel afvallen heeft niet alleen een slappe huid tot gevolg, het risico op het jojo-effect is ook groter. Als je daarna weer afvalt, is het nog moeilijker een strakkere huid te krijgen. Heb je toch een slappe huid gekregen door het afvallen? Dan is het raadzaam veel te sporten. Vooral spierversterkende sporten en oefeningen helpen. Je kunt hier het beste al tijdens het afvallen mee beginnen. Als je echt heel veel loshangende huid hebt, een vetschort, dan kun je overwegen een buikwandcorrectie te ondergaan. Dit kan bijvoorbeeld een optie zijn wanneer je lichamelijke klachten krijgt, zoals een navelbreuk of smetplekken.

Bronnen:
www.gezondheidsnet.nl

Het is misschien vervelend om te horen, maar het is vrijwel geheel afhankelijk van -de elasticiteit van- jouw soort huid. Ikzelf ben 60 kilo afgevallen en heb nauwelijks last van vellen, terwijl ik stapeltjes mensen ken die veel minder zijn afgevallen en er wel last van hebben. Je kunt er echt zo goed als niets aan doen. Sporten helpt daar ook niet tegen. Ook voeding heeft hier nauwelijks invloed op. Het is een kwestie van het beste ervan hopen en als het echt erg is kan alleen een operatie helpen. Succes!

Je kunt bellycream(ZWANGERSCHAPSCREME) gebruiken omde huid stevig te maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100