Zijn maaltijdrepen gezond?

Altijd als ik van school naar huis kom heb ik EXTREEM veel honger... Ik kan dan echt voor mijn gevoel 3 zakken chips met een big mac menu binnen werken... (Natuurlijk doe ik dat niet)
Maar daarom vroeg ik me dus af of ik als tussendoortje een maaltijdreep kan eten. Ik heb van mensen gehoord dat het heel erg vult.
Maar is dit wel zo gezond??

Weet jij het antwoord?

/2500

Een eiwitreep kan je (af en toe) als maaltijdreep gebruiken. Je vervangt dan een maaltijd door een lekkere eiwitreep. Maar er zijn wel enkele zaken waar je op moet letten: de eiwitreep moet voldoende eiwitten bevatten, anders gaat het doel verloren. Een goede maaltijdreep moet minstens 20 tot 25gr eiwitten bevatten let op met teveel suikers: veel producenten vervangen eiwitten door suikers, omdat dit veel goedkoper is. De eiwit reep kost dan minder, maar je krijgt er ook veel minder voor in de plaats. Kwalitatieve eiwitten zijn geen goedkope grondstof, let dus op teveel suiker in de reep zorgt er voor dat je dikker wordt: als je een maaltijdreep eet als je wil afslanken, MOET je een reep kiezen met zo weinig mogelijk suiker. Anders wordt het een echte dikmaker! Een maaltijdreep of eiwitreep met 25gr suiker per reep is helemaal niet gezond en je zal er dik van worden Er zijn maar een beperkt aantal maaltijd repen op de markt met een laag suikergehalte. Ik heb een tijdje moeten zoeken, maar ik heb er dan toch gevonden. Het nadeel is dat deze repen niet zo goedkoop zijn vanwege het hoge eiwitgehalte en weinig suikers. Het voordeel is dan weer dat je waarschijnlijk de beste reep op de markt hebt, met erg veel kwalitatieve eiwitten en weinig suikers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100