Bestaat er een middel tegen stress/zenuwen waarbij je niet weken van te voren al moet beginnen met slikken?

Het zit zo, ik heb maandag mijn rijexamen.
En ik heb gelezen bij bijv. valdispert moet je het weken van te voren al mee beginnen, maar daar ben ik dus een beetje laat mee.
Kan dit nu ook nog, of is er iets anders waarmee het kan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is dit je eerste keer afrijden? Probeer je dan niet te veel zorgen te maken ajb. Iedereen is gespannen bij het afleggen van een examen. Kijk/ vraag maar om je heen. Het is spannend en nieuw en je wilt natuurlijk graag in 1x slagen. Voordat je allemaal middeltjes gaat uitproberen zou ik het eerst de eerste keer zonder proberen. Geef bij de rijinstructeur aan dat je zenuwachtig bent. Dat helpt vaak al om de zenuwen iets te laten zakken. Als je het tegen de examinator zegt dan zal waarschijnlijk het laatste beetje zenuwen ook verdwijnen. Probeer te genieten van je omgeving en van het moment. Ik herinner die van mij nog erg goed. Ik was 12 jaar geleden ook enorm zenuwachtig:-) en heb er nu fijne herinneringen aan. Lukt het de eerste keer niet om te slagen geen stress je mag/ kan het gewoon nog een keer proberen. Alle tips die hierboven gegeven worden zijn goede tips maar maak het niet te gek. Als je iets wilt innemen om te ontspannen probeer dan iets homeopathisch. Je kunt bij het kruidvat of de apotheek dit soort dingen halen. Wat mij hielp was bach remedie spray en snoepjes. Als je paniek hebt even sprayen of een snoepje nemen en weer door. Ik wens je heel veel succes met het afrijden en ik zal voor je duimen!

Ik heb gehoord van mensen die zweren bij het eten van een banaan, Hoef je niet vroeg mee te beginnen (ontbijt is vroeg genoeg) En verder bedenken dat zakken niet het eind van de wereld is

Betablokkers kunnen wel. Dat neem je een paar uur van te voren in. Je moet wel goedkeuring van je huisarts hebben, het is namelijk een medicijn voor hartklachten. Het werkt wel! Toegevoegd na 6 uur: Propranolol, 10 mg. Heb ik zelf gebruikt. Vraag je huisarts voor advies. Dit maakt je niet suf of slaperig.

De Bach rescue spray, kun je gebruiken, op het moment dat het nodig is, maar je kunt ook eerder beginnen hiermee, werkt super bij dit soort spanningen.

Liefst gewoon zonder doen. Diep ademhalen en gewoon doen! (Anders werkt Plantival van VSM ook goed, zonder je reactievermogen te beinvloeden)

ik gebruik met toetsen vaak oxazepam. dit werkt ook erg goed alleen weet ik niet of dit eventueel ook je reactievermogen verminderd.(ik heb er iedergeval nooit last van gehad maar dat is bij iedereen anders)

Begin de dag van het examen met een wandeling. Dit kan erg ontspannen werken, zeker als de zon erbij schijnt. Succes maandag.

Je kan langs je huisarts gaan, die heeft er meestal wel tabletjes voor.

Je kunt Valdispert kopen bij de apotheek of de betere drogist. Kost volgens mij iets van 9 euro per potje. Dat werkt snel en kun je een uurtje voor je examen innemen. Maar houd het dan bij 1 pilletje want je kunt er slaperig van worden en dat kun je natuurlijk niet gebruiken. Het is dus beter om helemaal niets in te nemen. Wat je ook kunt doen is je rijexamen in gedachten afleggen en dit tot maandag elke dag een paar keer doen. Je bedenkt dan welke opdrachten je kunt krijgen en die voer je dan in je gedachten steeds uit. De volgende keer voer je dan in gedachten weer andere opdrachten uit enz. enz. Zo raken je hersens als het ware al vertrouwd met het rijexamen en zul je je minder gespannen voelen.

Ik zou het bij valeriaanthee houden voor je naar bed gaat. Gewoon lekker ontspannen met een muziekje en een kopje valeriaanthee. En s`morgens ook voor dat je moet gaan. En een valdispertje werkt ook op de dag zelf en hoeft echt niet weken van te voren worden ingenomen dat is grote nonsens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100