Wat gebeurt er met je been/voet na 8 weken gips?

Morgen mag waarschijnlijk gips van mijn onderbeen en voet af. Dan heb ik 8 weken gips gehad en ik vraag me af wat ik dan mag verwachten? Welke spieren geven dan problemen en welke bewegingen doen dan pijn.

Ik bedoel dan even trouwens zonder rekening te houden met de breuken, die de aanleiding voor het gips waren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je spieren zijn verslapt en er komt een raar dun onderbeentje tevoorschijn. Je zal moeten gaan oefenen, vaak in warm water. Rondjes draaien, rekken, strekken. Het kan ook zijn dat je naar de fysiotherapeut moet. Je moet je been weer leren gebruiken en dat kost enige moeite.

Ik zou je aanraden om een stuk zeep met washandje mee te nemen...Verder moet je weer voorzichtig beginnen met lopen en bewegen natuurlijk.

Oh, reken maar niet erop dat je zomaar wegloopt. Dat enkelgewricht was 8 weken gefixeerd en die gaat nou even niet doen wat je gewend was. Reken op een tijdje nogal pijnlijke bewegingen. Ik wil het je niet tegen maken, maar dat kan nogal lang duren. Doe het voorzichtig aan, en vraag advies aan je arts. En begin met een uur in bad te gaan zitten, al die huidschilfers kun je er dan lekker afwassen.

Ik heb mijn been ook een keer een paar maanden in het gips gehad (breuk net boven de enkel). Toen mijn been net uit het gips was, was het een een dun geworden been met maar weinig kracht. Echt pijnlijk was het niet, wel onwennig. Ik had het advies gekregen om eerst nog wat rustig aan te doen; eerst voorzichtig tenen bewegen en het lopen geleidelijk op te bouwen. Eerst nog met verband voor extra steun; later zonder verband. Het viel mij mee. De enkel is in de buurt van de breuk een tijdje wat gevoelig geweest, maar al snel kon ik weer redelijk lange wandelingen maken. Ik heb ongeveer een jaar van tijd tot tijd gevoeld dat mijn ene been iets kwestbaarder/gevoeliger dan de ander was, maar na dat jaar heb ik er nooit meer iets van gemerkt.

Hoi, Zo wie zo voeld t heel licht ineens als het gips eraf is,lekker gevoel na 8 weken, zoals eerder gemeld is je huid aan het vervellen gegaan, en zal het gaan jeuken. Ook kans dat er nog blauwe plekken te zien zijn. Ik weet niet precies waar je breuk(en) zit maar soms heb je langer last van een enkelbanden probleem dan van de breuk zelf. op je tenen staan,traplopen,zijn lastige handelingen in het begin,het voeld stijf,ongelooflijk wat 8 weken kunnen doen,ik spreek uit ervaring,geloofde niet dat ik opnieuw moest leren lopen ,maar dat is echt zo. Je been vertroetelen,lekker voetenbad nemen,masseren,wisselbaden om de bloedsomloop te stimuleren. Succes morgen!

Bronnen:
Eigen ervaring

Fijn als het gips eraf mag. Wat je kunt verwachten is een blankere huid dan het gezonde been. Het kan kouder aanvoelen. Je kunt er jeuk aan krijgen (niet krabben want de huid is teer geworden) De spieren zullen stijf en / of vreemd aanvoelen. Je zult er weer mee moeten "leren" omgaan. In principe kan elke spier pijnlijk gaan aanvoelen, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Hoe lang de klachtjes duren hangt onder andere af van de leeftijd. Bij jonge mensen gaat dat sneller dan bij wat oudere mensen. En je natuurlijk aan de voorschriften houden.

Hey, Ik heb zes weken gips gehad. Twee weken het complete been en voet en vier weken een gipsvoet. Ik had het middenvoetsbeentje van de kleine teen gebroken. Afgelopen dinsdag is het gips eraf gegaan. Mijn voet voelde erg dood en toen ik m op de grond zette had ik het gevoel dat ik berg af liep, maar dat was niet zo. De rest van de dag ongelofelijk veel pijn gehad aan mijn voet. Ik kon er helemaal niks mee, zelfs een schoen aantrekken deed veel pijn. De voet voelde alsof ie sliep, zo'n prikkelend en tintelend gevoel. Enorm veel vellen op de voet, dus eerst een kwartiertje met de voet in warm water gelegen en daarna kon ik de vellen zo vegwrijven met een doekje. Daarna creme erop gedaan. Woensdag en gisteren kon ik een beetje lopen, maar erg charmant zag het er niet uit. Het lopen deed wel flink veel pijn. Gisteravond van zo'n anti spierpijn gel erop gedaan, daarna goed gerust en vanaf vanmiddag gaat het wat beter. Het lopen gaat soepeler en het is minder pijnlijk. Dus houdt er rekening mee dat je de eerste dagen pijn hebt en niet goed kunt lopen maar dat het binnen een aantal dagen wel beter gaat. Succes! Gr. xxx Suus

ik heb het zelfde gehad hier is mijn verhaal. gips werd er af gehaald en dan heb je het gevoel dat al je spieren zijn verdwenen je voet gaat van zelf hangen ook had ik last van een zeer uitgedroogde huid die ik ander half uur heb laten weken in bad en goed geschrobt. vanaf die dag moest ik beginnen met fysio en mijn belasting opbouwen in 4 weken daarna ben ik begonnen om mijn been dat na al die weken gips in omtrek 4 cm kleiner was geworden te gaan trainen nu naar inmiddels 5 maand ben ik weer voor halve dagen aan het werk wat kwa belasting nog maar moeilijk gaat dus je hebt nog wat in het vooruit zicht ik hoop dat je een spoedig herstel zal hebben sucses!

Je krijgt eenvoudige oefeningen mee en en krukken. Als het nodig is wordt je door een therapeut begeleidt. Je zult zien dat je redelijk snel de kracht weer terug hebt. Even op de tanden bijten.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100