Waarom hebben we in de winterperiode minder energie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1 Minder zonlicht, dus minder aanmaak van vitamine. 2 Meer binnen zitten in een meestal sterk vervuilde lucht. 3.Vroeg donker heeft negatieve invloed op veel mensen. 4.Minder frisse buitenlucht.( veel binnen zitten) 5Minder of geen gezellige buitenactiviteiten. 6Wintertijd, grieptijd, uitzieken van deze virus duurt vaak weken. Alles bij elkaar zijn het zaken die de gezondheid van de mens aantast en daarom hebben we minder energie in de winterperioden. Nog 5 weken en het is voorjaar!

Omdat we minder in de zon komen. Zon maakt vitamine D aan en dat geeft energie.

Het is vooral zo, omdat het je lichaam veel moeite kost om je temperatuur op pijl te houden wanneer de omgevings temperatuur laag is. Dit kost veel energie

Daglicht, of juist een gebrek eraan. De kwaliteiten en samenstelling van daglicht zijn anders dan van kunstlicht, en de kans is groot dat je je ook prettiger voelt als je licht toegediend krijgt via een raam dan wanneer dit met TL-bakken gebeurt.

Bronnen:
http://www.arbobondgenoten.nl/redarbowet/f...
http://www.mayoclinic.com/health/seasonal-...

Om vitamine D aan te maken is 10 minuten 'gewoon' licht van buiten (dus ook zonder zon) voldoende. Daarnaast halen we vitamine D uit onze voeding. Behalve wanneer je een verminderde nierfunctie hebt kan ook in de winter je lichaam voldoende vitamine D aanmaken. Dat we minder energie hebben komt (zo als eerder beschreven) voornamelijk door de temperatuursregulatie die veel energie kost (we eten in de winter ook meer, of hebben in ieder geval meer nodig) Daarnaast speelt de psyche ook een rol.

Mensen werken op zonne-energie, net als veel planten hebben wij ook zonlicht nodig als levens behoefte. (vitamine d verhaal) Je hoort weleens verhalen van mensen die een levenlang in een kelder opgesloten hebben gezeten, deze zijn vaak ook niet volledig ontwikkeld.

In de winter is er minder zonlicht, zijn mensen vaker ziek en minder gezellig. In de zomer zitten mensen vaak buiten en doen ze veel meer aan sport buiten, dus je komt in de winter minder gezellige mensen tegen om leuke dingen mee te doen. Je krijgt energie van leuke dingen doen en in de winter doe je minder vaak leuke dingen en dus heb je minder energie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100