Wat is het verschil tussen asperine en paracetamol ?

Myn arts zei dat ik beter paracetamol kan gebruiken wat is t verschil met asperine?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aspirine werkt koortsverlagend, ontstekingsremmend en pijnstillend. Paracetamol werkt alleen koortsverlagend en pijnstillend. Aspirine geeft weer meer kans op optreden van maagproblemen. Langdurig en hoog gebruik van paracetamol kan leidden tot leverproblemen.

Bronnen:
http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=med...

paracetamol is een merk dat asperine maakt

oppassen met asperine!!! deze pijstiller is bloedverdunnent en dat verhoogt de kans op hersenbloedingen... als het kan gebruik dan vooral paracetamol. Toegevoegd na 50 seconden: je arts heeft dus helemaal gelijk als hij zegt dat je paracetamol moet gebruiken

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/205/Aspirin...

Aspirine is een merknaam, de werkzame stof is acetylsalicylzuur. Paracetamol is de naam van het geneesmiddel op zich (komt van Para-acetylaminofenol, de naam van de chemische stof). Voor beiden geldt gebruik ze met mate, tenzij op voorschrift van een arts.

asperine is 'van oudsher' en wordt een enkele keer voorgeschreven als niets anders (paracetamol bijv.) niet helpt. paracetamol is alom bekend, een koortsverlagende, zeer goedkope pijnstiller. kwestie van uitproberen welke het beste, voor jouw probleem, werkt. ik ken iemand die enorm gaat zweten van paracetamol.

Aspirine en paracetamol werken beide koorts verlagend. Aspirine heeft het nadeel dat je bij veel en langdurig gebruik het bloedt zich verdund,d.w.z. langere stolling tijd veroorzaakt. Hierdoor kunnen bloedingen ontstaan. Met name in de maag. Paracetamol doet dit niet, en is in principe ( bij normaal gebruik) niet schadelijk. Overdadig gebruik kan hier de lever last van ondervinden. Daarom het advies van je huisarts, liever paracetamol!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100