Ik krijg geen tampon in door 'muur', klopt dit wel?

Ik ben 15 en al 2 jaar ongesteld. Ik heb eigenlijk nooit nagedacht over een tampon gebruiken, ik heb gewoon altijd maandverband gebruikt. Ook heb ik nog nooit echt met mijn vagina 'gespeeld'. Want als ik met een spiegel kijk, en met mijn wijsvinger en middelvinger mijn vagina 'open' hou, zie ik gewoon een soort 'muur' in het gat. Ik heb daar nooit met mijn vinger durven komen omdat het gewoon niet fijn voelt. Klopt dit wel? Ik heb nu net voor het eerst dus een tampon in proberen te brengen maar het lukt gewoon niet. Is er iets niet goed? Hoe gaat dit dan als ik ooit seks ga hebben? Is er niet een site waar ik een foto kan laten zien zodat mensen het begrijpen? (Hier zou de vraag dan namelijk verwijderd worden). Ik zit er echt heel erg mee dus.. Help me?

Toegevoegd na 1 minuut:
Mijn vraag is dus eigenlijk of het normaal is zo'n 'muur' te hebben, of moet ik gewoon harder duwen? Dat durf ik alleen niet..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat kan. Hoewel het maagdenvlies in principe een fabeltje is, vooral waar het betreft het 'fysieke ontmaagden' tijdens de eerste keer seks, omdat het tegen die tijd vaak allang door andere (natuurlijk) oorzaken is ingescheurd, zijn er wel degelijk afwijkingen (of liever : variaties) waarin er sprake is van een slecht doorgankelijk maagdenvlies. Hoewel het idee 'bij mij zit er geen gat' ook een kwestie kan zijn van te weinig bekendheid / vertrouwdheid met je lichaam (en bijvoorbeeld net op de verkeerde plek zitten met je vinger ), zijn er absoluut ook meisjes bij wie er wel degelijk iets van een obstructie is, en daar moet even naar gekeken worden. In de regel is het verhelpen een kleine ingreep. Wat je ziet wanneer je met een spiegeltje kijkt, kan echter ook gewoon de binnenkant van de vagina zijn. Het is nu eenmaal allemaal heel soepel en elastisch weefsel. Angst, ongerustheid en onzekerheid kunnen het moeilijk maken voldoende te ontspannen om daadwerkelijk jezelf goed te ontdekken. Vertrouw je het niet en lukt het je niet om ontspannen en voorzichtig bijvoorbeeld een vinger naar binnen te krijgen, zeker als het om welke reden dan ook pijn doet, neem dan contact op met de huisarts of gynaecoloog. Tien tegen één is het een minimaal probleempje, dat jaren en jarenlang van onnodige ellende en onzekerheid voorkomt.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Maagdenvlies
http://onlinespreekuur.gezondheidsplein.nl...

Als je een tampon goed in wil brengen dan moet je totaal ontspannen zijn, anders lukt het idd niet. Je kunt het beste dan een beetje tegendruk geven, dus zeg maar een beetje persen. Bij sex hoef je niet bang te zijn, dan ben je vochtig en gaat het meestal vanzelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100