Kun je hikken als je vals zingt?

Een meisje die ik ken kan heel mooi zingen, maar als ze perongeluk vals zingt, gaat ze hikken en zegt dat ze daarom vals zingt en dat is toevallig want dat gebeurt altijd als ze zingt. Is dit nep??

Weet jij het antwoord?

/2500

Andersom kan het heel goed: als je aan het zingen bent en je moet hikken dan schiet je stem uit en zal het inderdaad vals klinken. Iemand die heel mooi zingen kan zal heus niet expres gaan hikken. Een hik is een niet te beïnvloeden samentrekking van het middenrif. Het kan niet dat ze gaat hikken om daarmee te verdoezelen dat ze niet zuiver zingen kan. Dus is het niet nep, maar echt. Als het vaak gebeurt moet ze misschien ermee naar de dokter, want vaak hikken kan een teken zijn van een aandoening.

Ha Xeline, als het inderdaad in de volgorde gaat die jij noemt: eerst valszingen en dan hikken, dan kan het zijn dat ze inderdaad haar nephikken gebruikt om een excuus te verzinnen voor haar valse toon. Ze schaamt zich mogelijk een beetje als ze vals zingt. Het goede nieuws is dat ze het zélf dus hoort als ze vals zingt, veel mensen horen dat niet van zichzelf. Dus het hikken zal wel minder worden naarmate ze meer en meer zingt. Hoe meer ze oefent hoe minder vaak ze vals zingt, hoe zekerder ze wordt, hoe minder ze hikt. ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100