Kan ik deze medicatie (veilig) gebruiken als slaapmedicatie ?(zie uitleg)

Ik kreeg van iemand Seroquel (25 mg),ik heb geen bijsluiter,ik heb wel gevonden dat je het niet mag gebruiken bij hartklachten.
Ik heb wel last van hartritmestoornissen(door Kaliumtekort bij eetstoornis)
Dat is wel minder al(ik heb Kaliumdrank voorgeschreven gekregen)
Weet iemand of ik dit kan gebruiken als slaapmiddel,ik hoorde dat je echt binnen een half in slaap valt en dan echt lang en vast slaapt hierop.
Mijn huisarts doet moeilijk en ik moet steeds zoveel vragen beantwoorden,ik heb daar ff geen zin meer in.
Ik hoop dat iemand het weet.
Ik doe geen oog dicht de laatste tijd>_<

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Het is niet voor niets dat dit middel uitsluitend op recept verkrijgbaar is. Het lijkt mij nogal een heftig medicijn hoor. En zeker niet geschikt om als slaapmiddel gebruikt te worden. En al helemaal niet "ik kreeg het van iemand".... De werkzame stof heet quetiapine. Quetiapine (merknaam Seroquel) is een atypisch antipsychoticum dat gebruikt wordt bij profylaxe en behandeling van mensen die lijden aan verschijnselen van een psychose, met name de zogenaamde bipolaire stoornis. Quetiapine behoort tot de groep atypische antipsychotica. Het vermindert in de hersenen het effect van natuurlijk voorkomende stoffen, voornamelijk dopamine en serotonine. Hierdoor nemen psychosen af. Artsen schrijven het voor bij psychose, manie, schizofrenie en depressie. Hier vind je de bijsluiter: http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Producten/Seroquel.aspx?mId=10704&rId=1557 Wees blij met een huisarts die "moeilijk doet". Als het om slaapmiddelen gaat waar al al te veel mensen aan verslaafd zijn. Ga op zoek naar de oorzaken van jouw slaapprobleem. Toegevoegd na 5 minuten: Lieve Laurena: Waar gaat het nu eigenlijk om? Jij snapt toch ook wel dat met jou eetstoornis en jouw ziektegeschiedenis een dokter, een huisarts, het beste met jou voor heeft? Waar gaat het nu eigenlijk om? Om jouw gezondheid!! Dat jij daar mee speelt. Dat het jou blijkbaar niks uitmaakt of je dood gaat of niet. Dat mag je van mij allemaal zelf uit maken hoor. En je hebt al hulp en je weet het eigenlijk ook wel. Maar vraag dan niet naar de "bekende weg". Liefs van een meevoelende oma.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Quetiapine

Niet doen. Seroquel is gêén slaapmiddel, maar wordt voorgeschreven om wanen en hallucinaties te verminderen.

Bronnen:
http://www.consumed.nl/medicijnen/2475/Ser...

Buiten het feit om dat deze medicatie alleen wordt voorgeschreven door een huisarts en met name psychiater voor psychische aandoeningen waar wanen en psychosen voorkomen zoals Momopoyolo heel mooi heeft geschreven is dit medicijn bekend om het verhogen van de bloedsuikerspiegel. Suikerziekte is geen griepje, voor Suikerziekte moet jij je hele leven aanpassen. Het is dus zeker geen licht medicijn. Zeker niet als het aangeeft niet te gebruiken bij hartproblemen, vind ik het misdadige dat die persoon die jou dit geven heeft, zeker omdat die de bijsluiter wel heeft, of die moet jou hartkwaal niet kennen maar dan nog. Ik slik ze zelf voor een manische depressie en schizotypische persoonlijkheidsstoornissen. Deze aandoeningen kunnen de slaap tegenhouden als deze mensen in een manie zitten, wat op zijn beurt de wanen en psychoses opwekt. Maar dat je niet kan slapen betekent niet dat jij 1 van de voorbeeldaandoeningen hebt die Momopoyolo noemt. Ga naar de huisarts en eis een verwijskaart voor een psychisch specialist die aan de hand van jouw gevoelens kan beoordelen waar die slaapproblemen vandaan komen. Het lijkt mij beter dit zonder antidepressiva of antipsychotica op te lossen. Voor jou is het slikken van seroquel geen optie, de bijwerkingen bij jou zullen erger worden dan de kwaal. Seroquel is echt geen licht snoepje waar je mee moet experimenteren zoals die beste vriend(in) van jou doet. Sterkte ermee, en hopelijk snel lekker slapen.

laurena, wanneer je nieuwe "pillen" krijgt, slaappillen, werken ze allemaal beter dan de vorige, dat komt omdat de inhoud anders is. zodra je daaraan gewend bent, wordt de werking minder heftig/intens. nu heb je andere pillen "gekregen" (van een erge domme "vriend/in"), maarrrrrrrr, deze pillen zijn geen slaappillen, dus helemaal niet daarvoor te gebruiken! als je ze, tegen beter weten in tóch zou gebruiken, ben je zeer onverstandig, nee zelfs gevaarlijk bezig... doe het niet, vraag niet ons maar een arts, je eigen huisarts die bekend is met jouw medisch achtergrond, vraag die arts om hulp en als je deze arts niet vertrouwd, zoek dan een andere, maar rommel niet aan met medicijnen zonder het een arts te vragen.

Slaapproblemen zijn zeer vervelend, maar dat wil niet zeggen dat je dan ook maar alles moet slikken. Ik heb goede afspraken met mijn huisarts over slaapmiddelen. Als het een poosje (3 nachten of langer) slecht gaat, dan kan ik 1 pil halen bij de apotheek. Op deze manier is het veilig en niet verslavend. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100