Kun je ook gezond afvallen als je niet van fruit houdt?

In het geval van lekkere trek wordt vaak fruit of rauwkost aangeraden, maar daar word ik echt niet blij van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker kan dat ; heel goed zelfs. Fruit bevat namelijk best veel suiker en dus veel calorieën. Al snel TE veel ; twee porties die passen in je handpalm zijn voldoende (dus twee mandarijntjes of kiwi's, maar slechts één banaan of appel. Dat zijn ook de hoeveelheden die voor diabetici -die op hun suiker EN vaak op hun calorieen moeten letten- als maximum worden aanbevolen. Je kunt dat uitstekend vervangen door meer groente te eten, en dan vooral rauwkost en groente die veel vitamine C bevat, zoals (rode) paprika, koolsoorten, broccoli, spruitjes, asperges, tomaten, spinazie, selderij, tomaten ; de keus is groter dan je denkt. Bovendien geeft het je maag en je kaken wat te doen.

Bronnen:
http://home.scarlet.be/groenteninfo/mini_v...

Ja hoor, dat kan wel. Het is het belangrijkste dat je genoeg groente en eiwitten binnenkrijgt, daar kun je de meeste voedingsstoffen uit halen. Als snack kun je bijvoorbeeld paprika eten ipv sinaasappel (heb je ook vit. C). Maar lust je echt niets van fruit? Er zijn zoveel soorten, en je kunt ze op meerdere manieren eten, is vast wel iets dat je wel lust.

Jazeker. Sterker nog, fruit is niet zo gezond als mensen denken. Oke, als je lekkere trek hebt, dan scheelt het zeker 200 calorieën als je voor een appel ipv een candy-bar kiest, maar fruit bevat ook suiker. Teveel fruit eten zal dus eerder averechts werken.

Je kunt fruitsla maken, dat is lekkerder dan één 'eentonig' stuk fruit eten. Je kunt ook een "smoothie" maken, een soort fruitpapje. Die zijn in tegenwoordig. Je kunt ook snippers fruit mengen in yoghurt, kwark, ontbijtgranen enz. Fruit is gezond niet allen vanwege de vitaminen maar ook vanwege de vezels (goed voor de stoelgang!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100