Wat is het gevolg van nagelbijten?

Deze vraag is misschien al eerder gesteld maar ik wil duidelijk antwoord. Nagelbijten is irritant ze zeggen dat je er zelf kanker van kan krijgen.. Bloedkanker zelfs.
Omdat er bacterie in je bloed komt ofzo. Kan je er echt kanker of bloedkanker van krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kanker komt niet van bacteriën. Het gevolg van nagelbijten is dat een toekomstige vriend of vriendin(kan aan je nick niet zien of je man of vrouw bent) wel eens heel erg af kan knappen op jouw afgebeten nagels. Maar lichamelijk zijn er verder geen risico's

Omdat er vaak vuil en viezigheid op de nagels en handen zit brengt u dit keer op keer in uw mond. Hierdoor loopt u kans op infecties zowel in uw mond als op uw handen/nagels. De kracht die gepaard gaat met het bijten van de nagels zorgt ook voor een verhoogde slijtage van uw gebit. Als de nagels met moeite worden doorgebeten kunnen uw tanden met zo'n kracht op elkaar komen dat er stukjes afbreken. De bacteriën van de nagels zouden in sommige gevallen ook nog een tot meer cariës kunnen leiden. Door de regelmatige bevochtiging van de nagels en de daarbij ook de vingers wordt de nagel vaak zwakker. Ook kan zich hierdoor eczeem aan de vingers ontstaan of andere schimmelinfecties. Deze gedijen namelijk goed in vochtige omgevingen. Ongewenste luchtjes kunnen zich gaan vormen aan de vingertoppen en nagels als geurig speeksel keer op keer de gelegenheid krijgt om op te drogen. Langdurig nagelbijten op de nagels en vingertoppen kan verkeerde nagelgroei bevorderen, waardoor nagels in kunnen gaan groeien. Vingertoppen kunnen er lelijk uit gaan zien omdat er zich constant velletjes op bevinden of kleine wondjes. Deze kleine wondjes vormen dan op zich dan alweer een verhoogd risico op andere infecties.

Bronnen:
http://plazilla.com/nagelbijten-1

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100