1x in de maand maagkrampen wat kan dit zijn?

Hallo, ik ben een meisje van 18 jaar en ik heb 1x in de maand hevige maagkrampen waarbij ik me bijna niet meer kan bewegen, niet kan slapen en last krijg van me rug.
Hierna moet ik meestal een paar keer overgeven. De volgende dag is het alleen nog een beetje gevoelig.
Eerst kreeg ik de buikkrampen om de 2 a 3 weken. Toen ben ik met de pil begonnen en krijg ik de buikkrampen bij het slikken van de 5e pil van een nieuwe strip.
Ik ben al naar de dokter geweest, hij heeft me doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een echo waarop niks was te vinden.
Daarnaast had hij ook maagbeschermers voorgeschreven die ook niet hielpen. Hier ben ik dan ook mee gestopt.
Vervolgens doorgestuurd naar een gynaecoloog maar die kon me ook niet verder helpen.
Ik heb ook gelet op wat ik eet maar daar heeft het ook niks mee te maken
Hopelijk kan iemand mij vertellen wat dit kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt me dat je een vorm hebt van migraine, ook het overgeven past daarbij. Soms ook darmklachten, die best hevig kunnen zijn. Dit alles gaat soms gepaard, zonder of nauwelijks met hoofdpijn. Ook dat het voedsel wat je eet ,er geen invloed op heeft, wijst in die richting. Bij hevige maagklachten kan je ook pijn krijgen in je lenden en onderrug.

Misschien heeft het ook wel met de hormonen te maken. De pil die je slikt bevat natuurlijk hormonen, en je bent nog jong, dus al die hormonen kunnen voor een hoop narigheid zorgen. Wat ik wel vreemd vind, is dat het elke keer bij de 5e pil gebeurt. Weet niet zeker of het dit kan zijn, maar om je op een idee te brengen, aangezien buikkrampen en pijn je vreselijk kunnen irriteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100