Hoeveel wiet mag je op straat bij je hebben

Net op tv bij wegmisbruikers werd een zakje wiet, nog geen 5 gram, in beslag genomen tijdens een grote verkeerscontrole. De persoon kreeg volgens mij ook een boete.

Ik was altijd in de veronderstelling dat je 2 gram ofzo iets bij je mocht hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je mag 5 gram kopen en in de shop hebben en 30 gram in huis hebben. Op straat mag je dus volgens de letter van de wet geen wiet bij je hebben. Nou ligt het er maar net aan of je een agent hebt die zijn dag niet heeft of je bij een grote verkeerscontrole wordt aangehouden of je dat moet inleveren. Meeste agenten gedogen het, maar dat hoeft dus niet. Toegevoegd na 31 seconden: En ja, het gedoogbeleid is verschrikkelijk krom. Tijd voor legalisatie!

Je mag niets bij je hebben. Alles wat genoemd wordt van...zoveel gram bij je hebben en zoveel planten enz dat is gedogen maar wettelijk is het allemaal verboden.

Bij wet mag je 0,0 gram cannabis in bezit hebben. In praktijk ligt het aan welke agent er voor je staat en hoe je jezelf gedraagt. Als je met je wagen tegen gehouden word dan nemen ze het meestal in beslag omdat het risico bestaat dat je gebruikt tijdens of voor het rijden met de auto.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100