Hoe kan ik weten of bepalen of ik een snelle stofwisseling heb?

En hoe kan ik deze nog sneller maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een snelle stofwisseling hebt, dan zal alles wat je eet en drinkt veel sneller verwerkt worden. Er zijn mensen die een dag nadat ze iets gegeten hebben, de resten daarvan al in de ontlasting kunnen merken. Dan heb je een snelle stofwisseling. Er zijn ook mensen bij wie dat een week duurt. Want: De stofwisseling (het metabolisme) is het proces van aanvoer van bouwstoffen en afvoer van afvalstoffen met het produceren van energie als doel. Meer spiermassa en een lager vetpercentage betekent over het algemeen een snellere stofwisseling. Heb je dat niet, dan kun je daar aan werken. hier nog wat tips: Ontwikkel spieren Beweeg intensief Drink water Eet vaker (kleinere hoeveelheden) Kruid je eten. (pepers !) Eet eiwitten. Drink je koffie zwart, voor meer stimulerend effect. Drink groene thee Vermijd crashdieten Slaap voldoende Pas je omgeving aan: Verwen je zelf niet met hoge temperaturen, laat je lichaam maar werken om die warmte zelf te produceren. Lees meer: http://www.gezondheidsnet.nl/alles-over-afvallen/artikelen/8780/11-tips-voor-een-snelle-stofwisseling

Je kunt het bepalen door de gaswisseling te meten. Dat is nogal lastig, omdat daar vaak een klimaatcel met gecontroleerde gaswisseling voor nodig is om te meten wat je verbruikt. In een evenwichtssituatie (gelijkblijvend gewicht) kun je het eenvoudig meten door de energie-inhoud van het voedsel en de energie-inhoud van de faeces te meten. Het verschil is dan verteerd en volledig verbrand door het lichaam. Wetenschappers zouden het complete dieet malen en ook de faeces. Doordat het gewicht bekend is hoef je dan maar een klein gedeelte van het dieet en de faeces te verbranden in een bomcaloriemeter. In de praktijk kun je de calorieen van het voedsel opzoeken en alles optellen. Zolang je gewicht niet toeneemt is je gehele dieet dan gebruikt voor stofwisseling. Om de stofwisseling sneller te maken moet je simpelweg meer actief weefsel hebben (spieren) en meer energie verbruiken door te bewegen.

Ik heb weleens gehoord dat Kelp helpt bij het versnellen van de stofwisseling. Dit is een homeopatisch middel, te koop bij de bekende drogisten, maar denk niet "baat het niet, dan schaadt het niet". Deze wordt ook gebruikt als afslankmiddel, maar pas op met overdosering en/of te lang gebruiken, want het kan dan hartproblemen veroorzaken, en de werking van je schildklier beïnvloeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100