Beste rayhanna,
Pijn in de onderbuik, vooral aan de linker en of rechterkant. (Omgeving eierstokken) met slijmverlies, kan duiden op een trichomoniasis, of een chlamydia infectie.
Om dit allereerst uit te sluiten is een test bij een zeer ervaren onderzoeksinstituut op dit gebied aan te raden. Daar niet alle gewone huisartsen dit probleem ontdekken. Omdat hun testen dit beestje kunnen missen, een ggd bezoek is hiervoor aan te raden. (vrouwen lopen hier soms jaren mee rond)
Een vriendin van mij had hetzelfde probleem en jaren last van vreemde afscheiding, waterig slijm en pijn in haar buik. Tevens ook pijn na het vrijen. Na 3 onderzoeken waar niets uitkwam , is ze toch naar een betere ggd gegaan, en kwam bovenstaande eruit. Ze is nu van haar slijmklachten af.
Verder is het zo dat vrouwen in verschillende fases kunnen zijn en in iedere fase is het slijmverlies meer of minder. vaak rondom een zwangerschap kan dit meer zijn. Overigens wordt dit ook aan je verteld bij een specialist. Maar nogmaals is het verstandig ziekten hierin uit te sluiten. Voordat men gaat zeggen dat het tussen de oren zit.
Ook zou je, omdat je de laatst 3 weken overtijd was, voor de zekerheid een zwangerschapstest kunnen doen. Het is soms zo dat de ongesteldheid door kan gaan tijdens een nieuwe zwangerschap. Je kunt ook dit beter uitsluiten met een goeie test.
Ik wens je veel succes en sterkte toe. Luister vooral naar je gevoel.
p.s
Heb je enig idee hoe je de streptokok bacterie hebt opgelopen? Dit gebeurt meestal via contact met de keel (speeksel), bijvoorbeeld zoenen met een besmet persoon. Heb je sexueel contact gehad met en nieuw iemand? Mocht je een vaste vriend hebben, ga dan liever voor jezelf op onderzoek uit, en laat je goed testen of je iets hebt (ook op sexueel gebied). Hij zal bij een verwijt in het verweer kunnen gaan.
Info streptokokken A)
Hoe verspreiden deze groep A streptokokken zich?
Ze verspreiden zich door rechtstreeks contact met slijm uit neus of keel van een besmet persoon of door contact met een besmette wonde of met huidletsels.
Vooral zieke mensen met een streptokok A keelinfectie of wondinfectie kunnen die bacterie doorgeven.
Gezonde dragers zijn veel minder besmettelijk.
Een antibioticumbehandeling blokt de verspreiding van de bacterie af.
De kuur moet wel helemaal worden afgemaakt om volledige genezing te geven.
Deze bacterie lijkt niet te worden overgedragen via huishoudelijke voorwerpen zoals borden, drinkbekers of speelgoed.