Ik heb al langere tijd veel slijmverlies, doorzichtig, zelfs waterig. sinds vandaag veel pijn in mijn onderbuik. Wat kan dit zijn?

ben niet zwanger. Heb nu wel een dochter van 1 jaar.Ik geef nog borstvoeding, maar ben wel aan t afbouwen. Heb wel enkele maanden geleden streptokokken virus gehad. Huisarts zei dat dit hormonaal was toen. Hier heb ik antibiotica voor gehad. Zou t kunnen dat ik dit nu weer heb? heb net mijn menstruatie gehad, maar t was niet hevig, ook mede door borstvoeding denk ik, want ik was ook zeker 3 weken over tijd. Loopt ook nog niet helemaal regelmatig uiteraard. Ik heb nu pijn in mijn onderbuik, en de afscheiding,slijm blijft. T ruikt op zich niet enorm sterk, maar toch super vervelend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Antibiotica gooien je gezonde flora en fauna nogal eens overhoop. Dat kun je merken aan je darmen, maar zeker ook aan je vagia ; ook die moet weer een beetje langs natuurlijke weg herstellen van die aanvanl - die nu eenmaal niet alleen maar 'de slechte bacterieen' aan kan pakken, maar nogal grof huishoudt. Je kunt het nog en poosje afwachten, of bij de huisarts of gynaecoloog vragen om een middeltje om de zuurgraad van je vagina wat sneller te herstellen (meestal vaginale tabletten). Je ziet dit ook wel eens na een vaginale schimmelinfectie ; de klachten zijn weg, maar de balans is nog niet hersteld. Overigens ben je na een antibioticakuur wel extra vatbaar voor een schimmelinfectie. Maar als het om helder, waterig slijm gaat (en niet om iets met witte of fluorkleurige brokjes) is die kans niet erg groot. Voor de zekerheid zou je het kunnen laten testen. Zwangerschap en borstvoeding staan er in principe los van, al zou het nog iets invloed op je weerstand kunnen hebben waardoor je wat bevattelijker bent.

Beste rayhanna, Pijn in de onderbuik, vooral aan de linker en of rechterkant. (Omgeving eierstokken) met slijmverlies, kan duiden op een trichomoniasis, of een chlamydia infectie. Om dit allereerst uit te sluiten is een test bij een zeer ervaren onderzoeksinstituut op dit gebied aan te raden. Daar niet alle gewone huisartsen dit probleem ontdekken. Omdat hun testen dit beestje kunnen missen, een ggd bezoek is hiervoor aan te raden. (vrouwen lopen hier soms jaren mee rond) Een vriendin van mij had hetzelfde probleem en jaren last van vreemde afscheiding, waterig slijm en pijn in haar buik. Tevens ook pijn na het vrijen. Na 3 onderzoeken waar niets uitkwam , is ze toch naar een betere ggd gegaan, en kwam bovenstaande eruit. Ze is nu van haar slijmklachten af. Verder is het zo dat vrouwen in verschillende fases kunnen zijn en in iedere fase is het slijmverlies meer of minder. vaak rondom een zwangerschap kan dit meer zijn. Overigens wordt dit ook aan je verteld bij een specialist. Maar nogmaals is het verstandig ziekten hierin uit te sluiten. Voordat men gaat zeggen dat het tussen de oren zit. Ook zou je, omdat je de laatst 3 weken overtijd was, voor de zekerheid een zwangerschapstest kunnen doen. Het is soms zo dat de ongesteldheid door kan gaan tijdens een nieuwe zwangerschap. Je kunt ook dit beter uitsluiten met een goeie test. Ik wens je veel succes en sterkte toe. Luister vooral naar je gevoel. p.s Heb je enig idee hoe je de streptokok bacterie hebt opgelopen? Dit gebeurt meestal via contact met de keel (speeksel), bijvoorbeeld zoenen met een besmet persoon. Heb je sexueel contact gehad met en nieuw iemand? Mocht je een vaste vriend hebben, ga dan liever voor jezelf op onderzoek uit, en laat je goed testen of je iets hebt (ook op sexueel gebied). Hij zal bij een verwijt in het verweer kunnen gaan. Info streptokokken A) Hoe verspreiden deze groep A streptokokken zich? Ze verspreiden zich door rechtstreeks contact met slijm uit neus of keel van een besmet persoon of door contact met een besmette wonde of met huidletsels. Vooral zieke mensen met een streptokok A keelinfectie of wondinfectie kunnen die bacterie doorgeven. Gezonde dragers zijn veel minder besmettelijk. Een antibioticumbehandeling blokt de verspreiding van de bacterie af. De kuur moet wel helemaal worden afgemaakt om volledige genezing te geven. Deze bacterie lijkt niet te worden overgedragen via huishoudelijke voorwerpen zoals borden, drinkbekers of speelgoed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100