Harde "bolletjes"onder mijn kin/kaak, wat zijn het?

Ik heb aan de rechter kant van mijn kaak (aan de onderkant) waar het overloopt op je hals/keel heb ik harde bolletjes zitten. ik kan ze een soort van verplaatsen, maar ze komen terug op de vorige plek als ik ze dan weer los laat. Mijn moeder denk vetbolletjes. Aan de linkerkant heb ik ze niet. en het zijn er meer dan 1. Zover ik kan voelen zijn ze hard.
Weet iemand wat dit zijn? Ik ben bang dat het iets van tumor is en dat is dus iets dat ik niet wil hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens Wikipedia zijn de lymfeklieren opgezet bij een infectie. Ik dacht altijd bij een verlaagde weerstand, maar dit heeft denk ik met elkaar te maken. Dus, volgens mij zijn het wel je lymfeklieren die je voelt. Kijk het even aan, eet gezond, slik je vitamines en als het na een week of twee (?) nog niet weg, vraag dan de huisarts om advies.

Het zijn je speeksel en lymfeklieren die je voelt. Soms kunnen ze wat opgezet zijn, bijvoorbeeld bij verkoudheid of een klein wondje in je mond, waardoor je ze beter voelt of er pijn aan kan hebben. Verder dus niks mis met je!!

natuurlijk wil je geen tumor hebben, ik denk dat dit voor iedere mens geldt. aan de andere kant heb ik het altijd moeilijk met dergelijke vragen omdat dit geen medisch forum is. dus om nu meteen te zeggen "maak je niet ongerust" dat gaat voor mij wat te ver. het kàn een verstopte speekselklier zijn, het kan een cyste zijn, of nog iets heel anders. een vetbolletje op die plaats lijkt me weinig waarschijnlijk. ik zou je adviseren om toch even langs te gaan bij een dokter. al is het maar om je gerust te stellen!

Als je het niet vertrouwt, even laten checken door een arts. Om hier te stellen dat er niets mis is, vind ik wat ver gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100