mijn dochter moet gaan sporten,maar ze vind bijna niks leuk.Ze is tien .weet iemand een adres of ergens waar iemand kan advies geven?

Het is niet overgewicht. maar iets in haar voetjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat heeft ze aan haar voetjes? Ik geloof dat zwemmen unaniem gezien wordt als het gezondste wat je je lichaam aan kan doen.

Misschien is de Wii een oplossing

Ik denk dat een therapeut wel een oplossing kan bieden in dit geval.

Paardrijden, hier hoeft ze haar voeten niet zoveel voor te gebruiken en ze heeft contatc met een dier. Meisjes vinden dit vaak heel leuk om te doen. Ook het verzorgen.

Iets met dansen zoals Street dance? Of iets met vriendinnetjes? Misschien wil een vriendinnetje ook wel ergens op zodat ze gezelschap heeft. Zwemmen is ook een goed alternatief, maar alleen zwemmen is niet leuk. Het ligt er ook aan of ze van teamsporten houdt of liever alleen iets doet, zoals hardlopen/fitness/wandelen.

Tja, moet ze juist haar voeten stimuleren of ontzien? Een fysiotherapeut kan haar op weg helpen. Een dochter van 10... streetdance, zumba, body combat. Lekker dansen en goed bewegen. Of als het meer een jongetjes-meisje is: hindernisbanen met water lopen. Lekker buiten door de prut banjeren.

Ze vind niks leuk, maar misschien is ze gewoon een beetje zenuwachtig om naar iets nieuws te gaan of heeft ze er gewoon geen zin in? Als je haar nou eens ergens mee naartoe neemt krijgt ze misschien wel zin om mee te sporten met de rest.

Als haar voeten wel druk aan kunnen (dus: ze kan een tijdje staan) maar geen schokken, dan zou ze kunnen gaan roeien. Lekker buiten op het water. In een eenpersoonsboot als je alleen wilt zijn, met meerdere eenspersoonsboten of in een meerpersoonsboot als je iets met een groep wilt doen.

Zwemmen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100