wat mankeer je als je geen gevoel meer hebt

wat mankeer je als je geen kerst, nieuwjaars, paas, of vakantie gevoel, meer hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat lijkt mij typisch een depressie. Lusteloosheid,onverschilligheid en apathie zijn belangrijke kenmerken, de kleur lijkt dan uit je leven weg te zijn. Wat soms helpt is lichttherapie, dingen doen waarvan je weet dat ze je normaal gesproken plezier geven, mensen opzoeken die je begrijpen en die je vertrouwt en als dat allemaal niet snel genoeg resultaat geeft, naar de huisarts. Niet gaan rondsukkelen en wegkruipen, dat maakt het alleen erger. Een echte depressie gaat zelden of nooit vanzelf weer over. Zie er dus vanaf te komen. Schakel een goede vriend /vriendin in die je op sleeptouw neemt om eruit te komen en je desnoods naar de huisarts sleurt. Alle goeds.

Weinig. Eigenlijk niks. 't Is een gevoel wat je word aangeleerd. Meer is het niet. Wanneer je niks van kerst et cetera zou weten zou je er ook geen gevoel bij hebben. En de een heeft wel wat met kerst en alles en de ander niet.

Poeh, lastig! Zeker op afstand... Degene die ik van dichtbij ken die dit ook had, die leed aan PTSS. Niet meer kunnen genieten en voelen kan ook met een depressie te maken hebben. Waarschijnlijk speelt zich een en ander op psychisch vlak af. Belangrijk om te weten wat. Ga eens naar je huisarts en praat erover. Hulp zoeken is de eerste stap naar weer voelen... Toegevoegd na 45 seconden: (vooral dat missen van een vakantiegevoel vind ik een signaal)

Volgens mij mankeer je dan niks hoor, mits je een depressie hebt. Wij hebben dit jaar ook geen Kerstgevoel gehad, ook geen echt nieuwjaarsgevoel. We blijven ook lekker thuis met z'n twee, met nieuwjaar, heerlijk, we vermaken ons wel hoor. We hebben even geen zin in die verplichtingen, want dat is het meestal, geen zin in weer iets MOETEN.. Vaak iets moeten, of iets doen of ergens heengaan, wat jij NIET wilt, dan gaat een feestgevoel vanzelf wel weg.. Maar, ik wens je toch een liefdevol 2010 :)

Misschien heb je gewoon te hoge verwachtingen.Dring jezelf niks op maar voel gewoon wat je voelt.Morgen ligt er in een groot gedeelte van nederland weer sneeuw.Maak een lange wandeling en geniet van de pracht van de natuur.

Dan mankeer je van alles. Je zit in de welbekende dip. Dit kan kort duren en "so be it",hier moet je even in berusten, want je kunt niets afdwingen, maar als dit lang gaat duren en er komt voor je gevoel niets leuks meer op je pad en het hele leven kan je gestolen zijn, dan moet je toch iets ondernemen, want dan raak je in een depressie. Praat erover met je huisarts en ga naar die psycholoog. Alleen al praten brengt je misschien tot inzichten wat er mis kan zijn. Sta open voor hulp van buitenaf, want een echte depressie kan jouw leven en dat van je naaste omgeving goed verzieken.

Je hebt de ziekte " anti feestdagen genieter" Je staat jezelf niet toe "hiervan" te genieten. Waarom, tja waarschijnlijk een beetje afgestompt. Zou toch eens een oplossing zoeken.

Levensvreugde! Je leven kabbelt voort zonder er nog actief aan deel te nemen, moeite doet om er nog van te kunnen genieten. Pak je bij kop en kont en kom in beweging, ga op visite, ga eens uit eten met een goede vriend(in).., Maak niet uit wat, maar doe iets! De gevoelens zullen langzaam weer terugkomen. Toegevoegd na 53 seconden: levensvreugde m/z het ontbreken van levensvreugde!

dan heb je volgens mij en depressie en ik zou naar een arts gaan om daar over te praten,er zijn goede medicijnen voor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100