"Bloed is goed"?

Ze zeggen dat bloed goed is bij het krijgen van een wondje. Toch is dit verdraaid vervelend en plak ik het liefst meteen een pleister. Ik bedoel hier kleine snij, stoot, of schaafwondjes mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Snijwonden kunnen mooi schoonbloeden, daardoor geneest het beter. Schaafwonden zullen zelden schoonbloeden en dienen schoongemaakt te worden, voordat ze evt. met een pleister afgedicht worden. Een pleister dient ter bescherming van de wond en zorgt ervoor dat er geen wondvocht of bloed op je kleding ed komt. Onder een pleister gedijen bacterien erg goed (warm + vochtig). Dus ja, bloed is goed. Een bloedbad is teveel van het goede.

Als je je gesneden hebt en het gaat bloeden is dit goed omdat alle vervuileing die in je lichaam komt met het bloed weer naar buiten komt.

Je moet het eventjes laden bloeden om het vuil weg te "spoelen" Hierna kan de wond ontsmetten met jodium, en er een pleister op plakken.

Indien je lichaam beschadigd word, "snijden,schaven enz."is het gevolg dat je meestal gaat bloeden.Een bijkomstigheid van het bloeden is, dat het een tijdelijke vuilafstoting teweeg brengt, en de wond meestal door korstvorming kan beschermen tegen vuil en bacterien.

Nooit geweten dat er ook echt iets achter zat. En waarom is jeuk dan leuk en pijn fijn? Of is dat alleen omdat het rijmt..?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100