Ik ben onzeker over mijn lichaamslengte,wat kan ik hieraan doen?

Ik ben 159 cm en iedereen op mijn school is lang,ik voel me soms net een brugger terwijl ik bijna naar de 4e klas ga (ik ben dus 16jaar oud) mijn ma is 163cm mijn pa 174cm maar kan ik nog uberhaupt groeien? Want veel mensen zeggen owh jij bent zo klein etc. dan voel ik me niet echt op mijn gemak, hakken dragen is voor mij geen optie want ik mag geen hakken aandoen omdat ik klomp voeten heb.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de groeicurve in de bron bekijkt zul je zien dat je gemiddeld nog ongeveer 1 cm zal groeien. Tja dat is niet veel maar je bent een vrouw en in NL val je gewoon op tussen al die lange mensen. Je zult zien dat als je eens over de grens gaat je al veel minder opvalt. Je hoort bij de kleinere vrouwen maar gut die moeten er ook zijn om een gemiddelde te krijgen. De gemiddelde vrouw in nl is dus ongeveer 10 cm langer dan jij. Je bent onzeker maar iedereen begrijpt dat je aan je lichaamslengte weinig kan doen dus zet het van je af en geniet van het leven en wees blij dat je geen jongen bent, die hebben het wat lastiger als ze klein zijn!

Bronnen:
http://www.kindengroei.nl/site/index.php?id=8

onzin verhaal. ik ben 1 meter 98 en mijn vriendin is 1.58 ongeveer in nederland is het denk ik beter om als meisje klein te zijn veel mensen vallen daar ook op. wacht maar tot je ouder bent.

Ik snap dat je onzeker bent over je lengte; dat was ik vroeger ook (en jij bent zelfs 2 cm langer dan ik :-) ). Maar in de loop van de tijd ben ik het gaan zien als iets dat gewoon bij me hoort :-) Iedereen heeft wel iets wat anders is dan bij de meeste mensen. Maar dat maakt ze echt niet minder leuk. Maar juist uniek en bijzonder. Als mensen iets zeggen over dat je klein bent, kun je proberen iets tegen jezelf te zeggen als: "Ik kan me wel druk maken over wat ze zeggen. Maar dat heeft eigenlijk geen zin." Probeer dan laconiek te reageren. Bijvoorbeld rustig zeggen dat het klopt dat je klein bent en verder niets. Of er zelf een grapje over maken, als je dat kunt bedenken. Dat doe ik zelf ook wel eens :-) Klein zijn kan trouwens soms voordelen hebben. Kleding is soms goedkoper. En je kunt makkelijk ergens tussendoor of onderdoor wurmen. Succes!

Waarschijnlijk zul je niet zoveel meer groeien, want je bent al 16. Als je eenmaal menstrueert, schijn je niet meer dan een paar cm in een rustig tempo te groeien. Aan het groeien zelf kan je dus weinig doen, maar ik raad je echt aan om het van je af te zetten. Het is je lengte, het is het niet waard om er zoveel over in te zitten. Wat je wel zou kunnen doen, is kleding en accessoires dragen waardoor je langer lijkt, bijvoorbeeld een lange ketting en een shirtje met verticale strepen. Even op google zoeken met ''langer lijken door kleding'' en je krijgt genoeg ideeën.

Bronnen:
http://www.vrouwonline.nl/mode-beauty/kled...

Je zou een assertiviteitstraining kunnen gaan volgen. Zodat je een goed verweer hebt als mensen commentaar menen te moeten hebben op jouw lengte. Verdikkeme, hoe lang jij bent maakt toch niks uit in wat voor persoon jij bent? Het is zelfs genetisch bepaald, dus je kunt er nauwelijks zelf invloed op hebben. Zorg dat jij met kop en schouders boven anderen uitsteekt op een bepaald gebied. Dan zullen ze het wel nalaten om op jou neer te kijken.

Weet je wel wat de lengte van de turnsters op de Olympische spelen is? Ze KUNNEN bepaalde oefeningen OMDAT ze klein zijn. Zo zijn kleine mensen in verhouding sterker dan grote mensen. Veel beroemde actrices zijn klein Jodi Foster, Sarah Jessica parker, Shakira, en een handvol Nederlandse beroemdheden zijn echt klein. Vaak lees je dat ze zich opgeknokt hebben omdat ze er op school uit lagen. Wat ik je kan aanraden, voor zover van toepassing, niet roken of zuipen en goed eten kunnen centimeters schelen, echt waar. Ik neem je vraag echt serieus maar er zitten (als vrouw) aan klein zijn ook veel voordelen. Je kunt er later met geschikte schoenen heel wat centimeters bij smokkelen! Als je zit maakt lengteverschil al niets uit, omdat de romp ongeveer even groot is als van lange mensen. Geniet van je leven, dan steek je met kop en schouders uit boven mensen die chagerijnig door het leven gaan. Toegevoegd na 29 minuten: Zelf ben ik als man ook niet groot en was daar vaak mee gepest terwijl het door een zware hormoonkuur kwam om later kinderen te kunnen krijgen remde de groei al op 9 jarige leeftijd, de twee jongens van mij zijn veel groter en plagen mij er mee. Dan woon ik ook nog in FRIESland, daar wonen de langste mensen (gemiddeld ) ter wereld maar als ik (gast) colleges geef merk ik dat mijn lengte (of gebrek daaraan) eerder respect opwekt dan spot en dat veel kleine mensen zo vergaan die door te knokken ver gekomen zijn. Laat je dus niet op je kop zitten of in je nek ......... want lengte, kleur, geaardheid enz. zegt HELEMAAL NIETS over hoe je als mens bent. Ik heb een goede vriend, de jongeman is 207 meter lang. DIE heeft pas een probleem, als we op stap zijn. Overigens is mij zijn lengte nooit opgevallen en bij hem mijn lengte niet, we kennen elkaar zo goed dat lengte TOTAAL onbelangrijk is. Toen mijn vrouw en ik trouwden , was ze groter dan ik, ik heb wel het geluk gehad dat ik tot mijn 24 langzaam doorgroeide, zodat ik nu 6 CM langer ben dan mijn vrouw. En ja, mijn zoons plagen me vaak, ik ben klein, kaal en oud maar als ze het echt niet meer weten, weten ze hun vader wel te vinden. Mijn lengte schijnt omgekeerd evenredig te zijn aan mijn oplossend vermogen. Ik hoop dat je wat moed put uit mijn relaas. Toegevoegd na 1 dag: Lees de reacties bij mijn antwoord maar eens, daarschrijven andere GVers rake dingen. Toegevoegd na 2 dagen: Kijk eens hoe kleine Opympische vrouwen hebben gepresteerd? Ze hebben van oa. hun lengte hun sterkte weten te maken !!

hoi, maak je niet te druk over je lengte meid, ik ben een man van 50 jaar, ben 1.63,had ook moeite op school met mijn lengte, maar ben daarna mijn leven lang door mijn collega's en vrienden geaccepteerd zoals ik ben met mijn lengte, omdat ik er altijd grappig mee omga,bv als een "grote"man om mij moet lachen ofzo,of op me neerkijkt,dan kijk ik met glimlach naar zijn lichaam en ik weet dat hij of zij ook wel ergens een foutje heeft, en dat voelen ze, waar mensen wel een probleem van maken is dat als ik es een keertje chagrijnig ben, want dan noemen ze me een klein chagrijnig kereltje ( ben 60 kilo), ja, maar als ik rood haar zou hebben en groot zou zijn, dan was ik een groot rood chagrijn,of als ik kromme benen zou hebben dan was ik een chagrijnige kromme, oftewel iedereen heeft wel een gebrek, en mensen zijn mooi juist omdat ze ongelijk zijn. Trouwens , er zijn veel sex-symbolen ,vrouwen, zijn meestal klein van stuk, en als ik mijn vrienden en kennissen hoor dan hebben ze liever een kleine tengere vrouw. veel geluk verder meid

Je , hebt al goede tips . Klein maar fijn. Maar je kunt ook met je huis arts overleggen en een verwijzing naar een specialist vragen en laten onderzoeken of er met bepaalde groei hormonen er iets aan te doen is . Ja dat bestaat , maar onder bepaalde voorwaarden , leeftijd , erfelijkheid hormoon spiegel spiegel enz ? Zijn er behandelingen mogelijk . Maar wacht er niet te lang mee ivm je leeftijd . Succes.

als je heel erg onzeker bent moet je naar de dokter gaan. mijn vriend was te kort voor zijn leeftijd en de dokter gaf hem elke week een injectie (groeispeurt) en nu is hij ook even lang als de rest

Ik ben 1m62 en ben in Portugal gaan wonen. Daar val je niet op, omdat Portugezen ook vaak niet groter dan 1m65, en hier is niemand gefrusteerd dat hij klein is.

Wat je kan doen aan onzekerheid aan je lichaamslengte? Ook eens kijken naar de voordelen. Ik werk met heel veel vrouwen die deze lengte hebben en zelfs kleiner. Kylie Minoque en Lucy Silvas zijn toch ook niet groter dan 1.55 m. Voordelen: - Mensen schatten je vaak jonger in. - Geen problemen met een vliegtuigstoel. - Mensen zijn eerder behulpzaam bij een kleiner persoon. - De kans dat je een partner tegenkomt die groter is is vrij groot. - Je beweegt makkelijker door een drukke menigte. Gewoon accepteren wat je bent en eens goed kijken naar de voordelen.

Vrouwen kunnen tot hen 24 door blijven, ook al ben je vanaf je zestiende niet gegroeid. Door je voor te stellen dat je zo lang bent als je wilt zijn. Ze zeggen dat mensen die zelfverzekerd zijn veel langer lijken, dan als je geen zelfvertrouwen hebt. Hier een linkje dat je kunt gebruiken hoe lang je gaat worden: http://gezondheidscentrumhasseleres.praktijkinfo.nl/modules/zelftests/hoe_lang_word_ik.php

ik ben ook erg klein voor mijn leeftijd ik ga nu naar de 2e klas (ik ben 13), en ik ben 149cm. Tegen mij zeiden ze ga terug naar groep 6 enzo. Maar als je meer wilt weten over de oorzaak en hoeveel je nog groeit ed. kun je aan je huisarts vragen voor uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis (dat is niks erg hoor ze maken röntgenfoto van je hand en ze gaan bloedprikken), dat hebben ze bij mij ook gedaan. En dat je onzeker bent daar kun je zelf wat aandoen want zeg eens tegen die mensen die zeggen dat je klein bent dingen als dit: Klein maar fijn, groot maar idioot(meestal klopt het nog ook let er maar eens op).En bijt van je af zoals van ach hou je bek(of geef eens een klap op iemands bek) enzo dan durven ze niet meer. En bekijk het eens van de zonnige kant: wij kleintjes kunnen tijdens concerten enzo makkelijk naar voren dringen. En ik heb ook wel eens gehad dat in een fuik op de fiets want we kwamen bijna te laat en ik glipte er zo door ik viel gewoon niet op ;-). probeer ipv de nadelige kanten ook de voordelen te bekijken DENK POSITIEF!!!! Nou doe er wat mee. Groetjes een klein meisje genaamd Sanne

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100