bestaan er oordopjes die vrijwel alle geluid tegen houden?

De standaard dopjes voor bijvoorbeeld slapen e.d .laten altijd nog wel geluiden door. Weet iemand betere oplossing ? Of betere kwaliteit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt bij de betere audicien oordopjes op maat laten maken. Ze maken dan een afdruk van je oor en die sturen ze naar de oordopjesfabriek. Dit kost wel wat geld, volgens mij een eurootje of 100. Je krijgt dan echter wel precies passende oordopjes die erg veel geluid tegen houden.

Bijbeen audicien kun je veelal op zwemdopjes wachten. Overiigens komt er ook geluid via je kaak en botten in je gehoor.

Die zijn er zeker. Je kan op bepaalde webwinkels zoeken naar oortjes met perfecte achtergrondgeluids demping. Dan denk je vaak wel aan een prijs van tussen de €350 en €500.

Helemaal geluidsstil krijg je het nooit omdat er ook geluiden doordringen buiten de gehoorgang om. Je hebt twee soorten goedkope geluidsdempers die je bij o.a. de voordeeldrogist kunt kopen. De (meestal) gele of roze cilindervormige schuimplastic vorm en de wasbolletjes. Mijn ervaring met die laatste zijn vrij goed. Je kunt dat stukje was zodanig kneden dat je de gehoorgang zo goed als hermetisch kunt afsluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100