Als je bloed moet laten prikken waar kan dit nog meer dan in de ader van je armen ?

Mijn rechterarm is helemaal kapotgestoken door bloedprikken,in mijn andere arm heb ik een cimino-shunt,hier kan wel geprikt worden om bloed af te nemen,kan je desondanks ook nog ergens anders makkelijk aangeprikt worden voor bloedafname,een shunt gaat immers na verloop van tijd ook kapot. Iemand een idee ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb vroeger heel veel bloed geprikt, en soms was er in de arm geen enkel geschikt punt meer te vinden. Dat kan verschillende redenen gehad hebben. Voor heel kleine hoeveelheden kan je natuurlijk een vingerprik geven. Maar voor grotere hoeveelheden weken we dan wel eens af naar een oppervlakkige ader op de voet, en als dat zelfs niet meer ging, naar een oppervlakkige ader op het hoofd. Als dat ook niet ging (of patient wilde niet, denkbaar), dan zat er niets anders op dan slagaderlijk bloed te (laten) afnemen, door een arts.

Bij mij nemen ze altijd bloed af in mijn liesslagader. Dit moet door een co-assistent of een arts gebeuren.

Als je moeilijk te prikken bent ect gebruiken ze ook vaak een ader vlak bij je enkel. Je kan daar zelfs een infuus hebben. Ik had 1 arm in het gips de ander is gewoon onprikbaar. Dus het infuus zat op mijn voet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100