Kan het schadelijk zijn om je neusharen er uit te trekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, in de open plek ontstaan waar eerst de haarwortel zat kunnen bacterien nestelen, waardoor je een ontsteking kan krijgen. Je neusslijmvlies is heel gevoelig, dus een ontsteking zeker die in contact staat met je holtes kan snel escaleren in een bij of voorhoofdholteontsteking, met alle gevolgen van dien.

Ja nooit doen een onsteekeng heb je zo Knippen is beter

In een neus leven vaak heel vervelende bacterieën. Trek je er een haartje uit, dan heb je een wondje en dat wondje kan gaan ontsteken. Dat is zeer pijnlijk. Ook hebben de neushaartjes een belangrijke functie,n.m. die van het filteren van je lucht die er langs door naar binnen gaat. Anders komt dat allemaal in je longen/ luchtwegen.

Daar zal al niet veel schadelijk aan zijn,ik doe het al zo lang,alhoewel ik wel geloof dat er in theorie wel eens kans zou kunnen zijn op een ontstekingetje.

Om ontstekingen te voorkomen zou ik een (electrisch) trimmetje gebruiken, Ga nooit met een pincet je neusharen uittrekken bovendien zou ik ze laten zitten vanwege de filterfunctie bij de neusademhaling of alleen de uitstekende haartjes enkel weg doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100