val je van paardrijden af?

vriendin zei dat

Toegevoegd na 20 minuten:
oke ik hou van paarden opeens (mijn moeder heeft een paard gekocht ehh o_o)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij gaat paardrijden, en daarnaast houd je je voeding en de rest van je beweging gelijk, dan ga je waarschijnlijk afvallen ja. Je verbrand namelijk meer kcal door het paardrijden, en als je hetzelfde blijft eten dan verbrand je meer dan dat je binnenkrijgt. Paardrijden is sowieso goed, omdat je daar allerlei spieren voor gebruikt. Als je naast het paardrijden ook gezonder gaat eten, is de kans groot dat je gaat afvallen, je word in elk geval strakker (minder vet en meer spieren). Toegevoegd na 1 minuut: Dit werkt uiteraard alleen als je gezond eet. Als je aan paardrijden doet, en daarnaast 3x per week naar de McD gaat, snap je zelf ook wel dat het niet veel gaat helpen. Afvallen en in vorm komen is voeding + beweging.

Je valt er zeker van af, wel alleen als je echt serieus aan het trainen bent. Een uurtje op een manege paard hobbelen, daar zou je over het algemeen niet echt van afvallen.

het is geen middel om af te vallen maar sporten icm met een gezond eetpatroon helpt zeker. écht paardrijden (dus niet enkel blijven zitten en wat stappen, draven etc.) is hard werken, dus je verbrand zeker wat calorietjes. (ook door een paard te poetsen, stallen uitmesten etc.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100