Mijn nagels brokken af hoe komt het?

Ik heb tegenwoordig gebrokkelende nagels. Als ik me nagels knip dan brokken ze af en je ziet echt die lagen. Ik had het opeens en ik weet niet wat het is. Ook als ik me nagel stoot of wat dan ook dan scheuren ze er gelijk af heel raar, maar wat kan ik er aan doen en waardoor komt het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Splijtende nagels worden veroorzaakt door de-hydratatie, ofwel uitdroging van de nagel. Water fungeert als een soort bindmiddel van alle eiwitstructuren in het lichaam. Waaronder die van de nagels, de haren en het stratum corneum (het buitenste 'dode' huidlaagje). Als er een tekort aan water ontstaat verliezen de eiwitten hun elastische vermogen en worden breekbaar. Jammer, bij zo'n gespleten nagel, want je kunt het niet even vlug herstellen door bijvoorbeeld met vingers in een bak water te hangen. Het waterverlies treedt vooral op door veelvuldig handen wassen en het gebruik van schoonmaakmiddelen (inclusief zepen e.d.). De beste handcremes bevatten wat melkzuur en urea. Deze stoffen zorgen ervoor dat water zich weer sneller bindt. Heb je er veel last van, houd je handen en nagels dan ook lekker vet met een simpele pot vaseline. Toegevoegd na 1 minuut: http://beauty.blog.nl/lichaamsverzorging/2007/10/09/waarom-splijten-nagels

Afgebrokkelde nagels Droge, broze nagels, die snel afbrokkelen of breken, kunnen duiden op een probleem met de schildklier. Wanneer de broosheid samengaat met een gelige kleur, ligt een schimmelinfectie meer voor de hand.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/uite...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100