Mijn zoon zn grote teen is dubbelgeklapt, er kwam bloed uit de nagelriem, nu gaat waarschijnlijk zijn nagel eraf. Mag hij dan zwemmen in natuurwater?

Omdat we volgende week op vakantie gaan met de zeilboot en onze kinderen dan vaak overboord zwemmen kwam deze vraag in me op. Nu zit er nog geronnen bloed aan de nagelriem. Maar heb je echt een wond als je teennagel eraf gaat en er een nieuwe komt?
Ik hoop op goede adviezen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals je het omschrijft, heeft je kind een regelrecht wond, maar dat hoeft niet per se een open wond te zijn, en dat is waar je naar moet kijken. Het gevaar van zwemmen in openwater met open wonden komt voornamelijk uit de hoek van parasitaire infecties en je hebt een kans de ziekte van Weil op te lopen, en dat is beslist geen pret! Check de site van GGD-Fryslân voor goede tips en info (zie link) Dus als je kind geen open wond heeft (d.w.z. het bloedt, of dreigt te bloeden als je een beetje eraan zit), het betreft geen stilstandwater, en je hebt gecheckt dat het gebied waar jullie gaan zeilen regelmatig gecontroleerd wordt en erkend is als veilig zwemplaats, dan zou ik geen andere voorzorgmaatregelen nemen dan de teen beschermen met een zwemschoentje en voor alle zekerheid met schoon water en zeep wassen na het zwemmen. Heel veel plezier tijdens de vakantie!!!

Bronnen:
http://www.ggdfryslan.nl/sjablonen/2/infot...

Als de teennagel eraf gaat is zeker de plek waar de teennagel uit de teen groeit en wond. Als die wond genezen is zou het kunnen, maar het nagelbed is zeer gevoelig en kan ook makkelijk opengaan. Ter preventie zou ik: 1. Toch eerst naar de huisarts gaan!; 2. Waterschoenen kopen en hem verplichten deze te dragen; 3. Een tetanusinjectie vragen.

Ik ga ervan uit dat de wond over twee weken dicht is. Mogelijk gaat de teennagel vanzelf eraf en als je er niet aan trekt of pulkt wordt dat geen wond. Als de teennagel er net af is, en er geen wond is, doe er dan evt. een pleistertje op tegen het open stoten in het water. Of zwemschoenen aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100