Kun je fruit beter op de markt of in de winkel kopen?

Het gaat hier om de gezondheid en niet om de portemonee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maakt helemaal niet uit. Komt van dezelfde groothandel/ veiling. Wil je echt onbespoten, ga dan opzoek naar een betrouwbare boer. Of doe het zelf.

puur om de gezondheid zou ik zeggen biologisch. Maar dat hebben sommige supermarkten ook. Aleen zijn ze dan weer duurder dan op de markt. Dus het ligt aan de markt of supermarkt maar de prijs speelt wel een factor... ( markten betalen geen kosten zoals electra etc) dus goedkoper...

Als het gewoon regulier & bespoten fruit is dan maakt het niet uit of je het op de markt of in de super koopt. Je moet het in elk geval wassen. Maar dat moet met biologisch geteeld fruit ook.

daar is geen zinnig antwoord op te geven: bij de ene winkel verkopen ze bagger en op de markt bij de goede kraam verkopen ze 'wereld'fruit! wat je misschien zou kunnen doen is je eigen warenonderzoek. koop iets bij deze winkel en de volgende keer bij de andere, zo ook op de markt : vergelijk! dat is lijkt mij de enige manier om kwaliteit te vinden... Toegevoegd na 1 minuut: ik heb geantwoord op je vraag, niet het verschil tussen "gewoon" fruit en "biologisch" fruit aangegeven. dat is iets anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100