Kunnen mensen onder de 30 alzheimer krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Al is het wel zo: Hoe jonger, hoe kleiner de kans, onder de 30 komt echt zeer zelden voor.

Ja, het kan. Maar het is zeer, zeer zeldzaam op die leeftijd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Altzheimer

Dat kan alleen heet het dan jong dementerend, Alzheimer is een vorm van dementie. Meestal begint de ziekte bij mensen die tussen de 70 en 80 jaar oud zijn. Maar de ziekte kan zich ook al op veel jongere leeftijd ontwikkelen. Men denkt dat er in Nederland ongeveer 10.000 mensen zijn die op vrij jonge leeftijd al Alzheimer hebben. Hiermee wordt de groep patiënten tot 60 jaar bedoeld, waarvan sommigen de ziekte al vanaf hun 35e hebben. Toegevoegd na 3 uur: Ik probeer hier uit te leggen waarom het jong dementerend heet ipv Alzheimer!

Bronnen:
www.angelfire.com/ill2/alzheimer/alzheimer.html

Alzheimer is 1 van de vormen van dementie. Er zijn verschillende soorten dementie, zoals de ziekte van Pick (kan al rond de middelbare leeftijd optreden) Lewy Body -dementie, Frontotemporale dementie (kan al rond je 40e ontstaan) en meer vormen van dementie. Dementie is dus niet altijd Alheimer, maar Alheimer gaat wel gepaard met dementie. Ongetwijfeld is/zijn er aandoeningen die al op jongere leeftijd tot dementie-achtige verschijnselen kunnen leiden, maar die zijn zeer zeldzaam.

ja, helaas is het mogelijk om dementerend te worden voor je 30ste. Máár, het kan ook iets anders zijn ... ikzelf was bijvoorbeeld op een ogenblik zo 'dement' als een deur ... en kwam er uiteindelijk achter dat ik een ernstig magnesium- en B12tekort heb/had. Daarvoor krijg ik sinds eind 2007 injecties. Ook dat kan een reden zijn van dementie(-achtige)verschijnselen. Dus het hoeft niet persé dementie (als in de klassieke vormen zoals b.v. alzheimer) te zijn.

Bronnen:
en eigen ervaring
http://www.zorgwelzijn.nl/web/Dossiers/Ach...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100