Wat is de geschikte tv voor 3 meter afstand tussen bankstel en de tv in de woonkamer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan van alles zijn, maar een flatscreen is wel een aanrader met maar 3 meter tussenruimte. Bij de mediamarkt hebben ze best veel keuze ;)

Vraag: Hoe koop ik de juiste beeld diagonaal t.o.v. de kijkafstand? Antwoord: Daar is een eenvoudig rekensommetje voor. De ideale afstand tussen je zitplaats en de flatscreen/tv is ongeveer 2,5 tot 3 maal de beelddiagonaal. Dus kies je voor een diameter van 92 cm, dan moet de afstand zo'n 2,5m zijn. Toegevoegd na 2 minuten: Dus bij een afstand van 3 m zou de diameter van het scherm 100 cm mogen zijn, ofwel 40 inch (als de som wordt uitgerekend met 3 maal beelddiagonaal)

Bronnen:
http://www.expertdeurne.nl/vraag-en-antwoo...

Ja dat is persoonlijk voor iedereen anders!! Ik zit met 3 meter afstand op een 40 inch En ben daar zeer tevreden over Maar groter had echt onnodig geweest Wat voor maat heeft u nu dan?

Met de huidige trend waarbij er steeds meer HD uitzendingen zijn, kun je best iets groter kopen dan de formaten die uit de formuletjes komen. Ik zit zelf 4 meter van het scherm af en heb een 55 inch tv en dat is echt niet te groot. Voor het prijsverschil hoef je tegenwoordig een maatje meer ook niet te laten staan en de beleving met een groter beeld is intenser. Ik zou in jouw geval naar een 46 of 47 inch model zoeken. Van een te kleine televisie krijg je snel spijt.

Wij hebben gekozen voor 37 inch en zijn hier blij mee. Het is afhankelijk wat je zelf wil. Probeer een stuk karton te hangen of zetten waar je t.v. zou moeten komen te staa. Hebben wij ook eerst gedaan. En de prijs is natuurlijk ook mede bepalend. Toegevoegd na 1 minuut: Wij hebben een flatscreen en hebben hem met een muurbeugel in een hoek bevestigd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100