Zijn er trucjes om je serotonine peil normaal te houden of ben je overgeleverd aan je lichaam?

Bijna alle klachten die ik ondervind, in welke levensfase dan ook zijn serotonine gerelateerd. Is er een mogelijkheid om hier zelf wat aan te doen of ben je gewoon overgeleverd aan wat je lichaam ervan maakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met voeding kun je het serotoninegehalte beinvloeden. 1. vermijd voedsel waar veel suiker in zit. (bv. sacharose, glucose-fructosesiroop) 2. eet veel meervoudige koolhydraten. Deze complexe koolhydraten helpen het serotoninegehalte in de hersenen op peil te houden. Als je ervoor zorgt dat je voeding veel tryptofaan bevat is je lichaam beter in staat het serotoninegehalte op peil te houden. Tryptofaan is nl. een voorloper van serotonine. Tryptofaan vind je in: zilvervliesrijst, zonnebloempitten, sesamzaad, banaan. In de praktijk voeg je elke dag bv. deze zaden toe aan yoghurt of aan de maaltijd. Ga gewoon ervaren wat deze adviezen voor je opleveren. De 2 adviezen passen in een gezonde voeding. Mogelijk doet het je op andere terreinen ook goed: darmwerking, gewicht, vitaliteit.

er zijn verschillende serotonine pillen vrij verkrijgbaar bij drogisten. toch is het het verstandigste om dit met je huisarts in overleg te doen. hij weet hier meer van en zelf met pillen aanklooien kan jouw serotonine aanmaak zeker verder in de war brengen. dus mijn advies ondanks vrij verkrijgbare medicatie, toch doen onder begeleiding van je huisarts.

Je huisarts kan een onderzoek laten doen in Ede. Daar kunnen ze achterhalen hoe je serotoninepeil normaal gesproken is. De uitkomsten kunnen gebruikt worden voor verdere behandeling. Let wel, pilletjes zijn troep op het moment dat je het niet goed gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100