bij te laag bloed druk, moet je dan veel suiker of zout eten?

Mijn vriendin heeft laag bloed druk, en ze zegt dat ze juist meer suiker en zout moet eten. ben niet helemaal met haar eens. Suiker of zout is toch bijna nooit goed voor je lichaam of heb ik het mis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb zelf ook regelmatig een te lage bloeddruk. Dit uit zich o.a. in duizeligheid bij het opstaan. Aangezien ik op het punt stond naar de tropen te vertrekken heeft de arts heeft mij destijds aangeraden meer zout te gebruiken. Door zout gaat de bloeddruk weer ietwat omhoog.

Tips tegen lage bloeddruk Last van een te lage bloeddruk? Dan kan dit helpen: Strooi zout op je eten. Eet al eens gezouten nootjes of andere zoute snacks. Drink mineraalwater met een hoog zoutgehalte. Zoethout verhoogt de bloeddruk. Het werkt in op de nieren zoals het natuurlijke hormoon aldosteron. Voel je dat je gaat flauwvallen, ga dan zitten of nog beter: liggen. Ga dan rustig aan rechtop zitten of rechtstaan. Houd jezelf eventueel ergens aan vast. Zorg dat je uitgerust bent: vermoeidheid maakt het erger.

Bronnen:
http://www.gezondweb.be/GezondWeb/Rubrieke...

laurierdrop is een goede remedie tegen hypotensie

Je vriendin heeft nu te weinig zouten in haar lichaam, daarom is het niet slecht om dit aan te vullen tot het juiste niveau.

Suiker want dan word je weer wat "hieper"en gaat alles weer wat sneller stromen. Geen chocolade trouwens want daarvan gaat alles weer "omlaag".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100