hoelang duurt deze pijn in onderbuik en wat is het?

ik heb gister buikspieroefeningen gedaan maar ik heb sinds vanochtend pijn in mijn onderbuik
komt dit van de buikspieroefeningen
of komt dit door iets anders
en wat is het en hoelang duurt dit voordat het weg is?
en ik weer bezig mag met buikspieroefeningen

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit heet spierpijn. En geloof me, morgen is het nog erger. Het kan wel een week aanhouden en het is niet erg. Je kunt morgen weer buikspieroefeningen doen, dit is even doorbijten maar je pijn word er ook minder van.

Het is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen of dit komt door de oefeningen, maar mij lijkt het gewoon spierpijn. Als de pijn vooral voelbaar is bij het aanspannen van de buikspieren, is dat de meest logische verklaring. Spierpijn duurt doorgaans een paar dagen. In de tussentijd mág je wel trainen, maar het is verstandig om dat een beetje rustig aan te doen en niet al te sterk door de pijn heen te gaan. Maar enige beweging is vaak juist wel goed, anders wordt het stijf en dit geeft ook meer klachten.

Zeer waarschijnlijk gewoon spierpijn. Ik zou pas weer verder gaan met de oefeningen als de spierpijn weg is. Spierpijn is namelijk een (zeer kleine) beschadiging van de spieren, dit kan je beter eerst laten "genezen".

ja geen zorgen het komt gewoon door de buikspieroefeningen! het is spierpijn! dat is niks ergs, het betekent juist dat je goed hebt getraind!(: het duurt een paar dagen tot dat het weg is. als je nu buikspieroefeningen gaat doen, doet waarschijnlijk wel pijn...je moet nu gewoon even rustig aan doen tot dat het weg is.

Nou dat lijkt me duidelijk, als je gisteren je buik hebt getraind en nu pijn hebt dan is het gewoon spier pijn. Als je vaak en genoeg traint en genoeg eiwitten - bcaa's inneemt dan zul je er nooit last van hebben. Maar omdat je vast een beginner bent ga je de komende maanden veel spierpijn voelen. En nee mensen spierpijn betekent niet altijd dat je spieren groeien/sterker worden enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100