wat moet je doen om een slechte adem te voorkomen

adem

Weet jij het antwoord?

/2500

Geregeld de tandarts bezoeken zodat het zaakje niet gaat rotten. Dagelijks je tanden poetsen en met je vingers van Shoarma afblijven ;)

Poets ten minste 2x per dag de tanden Reinig ook de tong 1 à 2x per dag met een speciale tongreiniger Deze tongreiniger verwijdert de plaque- en bacterielaag op de tong Reinig ook de ruimten tussen de tanden en kiezen met floss, stokers of bij grotere ruimten met (Interprox) interdentaal ragertjes Bezoek regelmatig de tandarts om o.a. tandvleesproblemen te signaleren. www.slechteadem.info

Een tongschraper kan ook heel goed werken. Een of twee maal daags even de tong schoon maken tijdens het tandenpoetsen is alles..

Slechte adem heeft diverse oorzaken: Bij een orale oorsprong van de halitose adviseert men een perfecte mondhygiëne + spoelen met chloorhexidinedigluconaat (deze mogen slechts korte tijd gebruikt worden) + gebruik van een tongschraper.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Foetor_ex_ore

Bovenstaande is allemaal waar, maar ik hoor niemand over het eetpatroon. Toen mijn vrouw een sapkuur deed begon ze erg uit haar mond te stinken, waarschijnlijk door alle afvalstoffen die dan uit het lichaam vrijkomen. Nu ze weer 'normaal' eet is het gelukkig over. En denk eens aan knoflook of uien, wat dat doet met je asem.

3x per dag tandenpoetsen, je toets meepoetsen, daarna spoelen met steradent. Geen koffie drinken/knoflook eten. Regelmatig naar de tandarts gaan en zorgen dat je tanden en kiezen niet verrot zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100