Mijn rug was door de zon zwartverbrand en etterde helemaal. Nadien is er een grote witte vlek met sproeten op in de plaats gekomen. Gaat dit nog weg?

Vorige zomer ben ik naar Mallorca op vakantie geweest. Zoals altijd smeerde ik mij in met een hoge factor (60+) en ik zat maar een halfuur in de zon. Toch ben ik verbrand. Ik had dit echter helemaal niet door, want ik had niet echt pijn. Pas toen ik in de spiegel keek, zag ik dat mij bovenrug helemaal zwart was. Rond die zwarte plek zaten allemaal etterende blaren. Ik heb er toen aftersun op gedaan, maar toen dat niet hielp, ben ik overgeschakeld op echte brandzalf. Na een paar weken is er op de verbrande plaats een witte vlek (zonder pigment) gekomen met allemaal vieze sproeten op. Weet er iemand of dit nog weggaat (het is inmiddels al meer dan een halfjaar geleden)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Helaas, dit zul je altijd blijven zien. Ik ben vroeger ook meermaals fors verbrand en de littekens zijn gebleven. Vanaf nu moet je je rug ook goed in de gaten houden: de kans op huidkanker is aanmerkelijk verhoogd. Het spreekt voor zich dat dit deel van je lichaam ook niet meer blootgesteld moet worden aan de zon. Bij jeuk of opvallende plekken moet je direct naar de huisarts en door naar de dermatoloog!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100