Kan je na je dertigste nog een split en spagaat aanleren of trekken de spieren dat niet meer?

Vroeg het me zomaar af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan absoluut nog. Het is wel verstandig om het langzaam op te bouwen. Regelmatig sporten en de beenspieren oefenen. Je spieren sterker maken en beetje bij beetje je spieren oprekken. Spieren zijn, ook bij de oudere mensen, nog goed in conditie te houden. Er zijn zelfs bodybuilders en topsporters van 65 jaar of ouder. Het is een kwestie van verstandig sporten en langzaam de juiste spieren trainen.

Ja dat kan en ik zeg je zelfs na je 50ste... Waarvan ik hier getuig... Maar ik mag niet zeggen dat drugs hier in helpen, daarom die ik dat ook maar niet...

Ja hoor ik gleed uit vorige week en het ging spontaan.. Daarna kon ik 3 dagen niet gewoon lopen.. maar goed het kan wel!

Natuurlijk! Als je ouder wordt en je beweegt niet zoveel, dan verliest je lichaam die jonge flexibiliteit een beetje. Echter, door te bewegen stimuleer je je spieren. Met de juiste rek en strek oefeningen na de sport, verlengen je spieren zich langzaam weeer en zo kan je in enkele maanden je lichaam weer compleet soepel krijgen. Uiteraard moet je niet proberen vanavond meteen een spagaat te doen als je de afgelopen 10 jaar als beweging het lopen naar de eerste verdieping hebt gezien!

Natuurlijk. Oefening baart kunst. Normaal gesproken moeten de spieren dit aankunnen.

Nee hoor. Dat trekken je spieren nog steeds aan. zelfs op je 50ste.. http://nl.wikipedia.org/wiki/Spagaat

Ja hoor, wel je spieren eerst opwarmen, en elke dag goed oefenen, dan gaat het best lukken!

Hallo, Ik ben een man van 38 en dans al gans mijn leven. Toen ik nog tiener was kan ik 180 graden spagaat. Kan ik dat terugkrijgen door hard te trainen want ik wil dat echt terughebben want ik vind dat zo leuk voor sprongen in de moderne en jazz dans Hoe kan ik dat opbouwen doe het ook wel in de les van die oefeningen maar ik dans 10 uur in de week

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100