mijn kleintje van 12 weken zit op een kdv maar de leidsters worden NIET geent, heeft het dan zin als wij als gezin ons wel laten enten??

Toegevoegd na 1 uur:
mijn kleintje van 12 weken mag dus niet geent worden,. alleen kinders vanaf 6 maand tot 4 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, waarom niet? Als je je gezin niet laat enten is het risico op besmetting groter dan dat je dat niet doet, dus doen! Dit staat geheel los van het feit dat leidsters van een kinderdagverblijf niet tot de risicogroep horen, en dus niet worden ingeënt.

Ha, die Saxgek Zin heeft het natuurlijk altijd; iedere geënte persoon is een potentiële besmettingsbron minder. Maar aangezien er zoveel uitzonderingen zijn en voorlopig zeker niet iedereen ingeënt zal worden snap ik je twijfel. Laat je dus alleen prikken als je van nut en noodzaak overtuigd bent.

Des te meer reden om je kind te laten inenten! Stel dat een leidster de griep krijgt, dan is jouw kleintje beter beschermt dan een kind dat niet ingeent is! Je kunt de griep overigens ook krijgen als je wel ingeent bent, maar je wordt veel minder heftig ziek en de koorts is een stuk lager. Kortom: Het heeft zin om je kind te laten inenten, juist OMDAT hij/zij in aanraking kan komen met oningeente personen!

Juist daarom zeggen ze vanuit de ggd en het rivm dat de ouders van kinderen onder de zes maanden dus wel de vaccinatie moeten nemen om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden... Kijk maar eens op mijn bron...

Bronnen:
http://www.rivm.nl/cib/themas/nieuwe-influ...

dat heeft zin. voor dat type griep ben je 'beschermd', voor andere soorten is dat nog maar de vraag. het leven is en blijft een risicovolle aangelegenheid. de kans dat je 'iets' oploopt is er altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100