Helpt kefir tegen candida?

Wie heeft er ervaring met melkkefir tegen candida?

Volgens de kefir site zou het candida afbreken(opeten), maar wat zijn jullie ervaringen. In verkoop praatjes wordt er zoveel beweerd, dat ik niet alles zomaar geloof.

Toegevoegd na 49 minuten:
Ik heb niet veel last van jeuk ed. Maar krijg wel zere tenen van pinda's, en suiker maakt dat ik bij bepaalde kruiden en fruit weer andere klachten krijg.
Ik gebruik het trouwens als drank, om de darmflora in een steviger evenwicht te krijgen.

Toegevoegd na 1 uur:
De huisarts bestrijd alleen lokaal, maar doet niets aan de oorzaak van de snelle groei van de candida in de darmen, en de daarop volgende verspreiding naar de rest van het lichaam.
De huisarts helpt wel op korte termijn maar niet op lange termijn.

De huisarts heeft trouwens wel vastgesteld dat er een verspreiding van candida is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je last hebt van candida, mag je geen vlees, geen suiker, en geen producten met gist. Ik heb het jaren geleden ook gehad, maar ben er met behulp van een natuurarts helemaal vanaf gekomen. Voel me tien keer beter in mijn lijf. Als je een basis pakket hebt bij de ziekenfonds, krijg je de consulten 75 % vergoed.

bedoel je kefir eten/drinken of intravaginaal inbrengen? kefir, yoghurt en andere melkproducten geven bij intravaginaal gebruik wel verlichting wat betreft de jeuk en andere onaangename verschijnselen van candida albicans... maar ondertussen snoept de schimmel lekker van het toetje en tiert welig verder... en meer last voor jou is het resultaat... je kunt beter kijken of teatree olie iets is voor jou om te gebruiken bij overlast van candida... en verder moet ik je zeggen: ga direct naar de huisarts, u komt nite langs af en ontvangt geen € 200... Toegevoegd na 49 seconden: http://www.juniperus.net/probleem/candida.htm Toegevoegd na 3 minuten: lees dit artikel even goed door... het gaat over waterkefir... dus niet de soort die in melk groeit, maar net als de kombucha in water met suiker... http://www.kombu.de/holland4.htm Toegevoegd na 7 minuten: volgens dit artikel zou melkkefir goed zijn om te nuttigen... http://www.melkkefir.nl/ maarja... vraag advies aan echte deskundigen... dat lijkt me beter...

Als kefir zou helpen tegen candida dan zouden we geen candida meer hebben. Ga liever naar je huisarts! of GGD

Melkkefir valt onder probiotica en is in feite een melkproduct. Candida is een schimmelinfectie. Candida is een huidgist en in de darmen en in de vagina vormen ze een evenwicht. Als dat evenwicht wordt verstoord kan je er jeuk door krijgen en kan het een probleem zijn waarvoor je in eerste instantie een arts moet raadplegen en niet de leverancier van Kefir. Het idee waarom kefir of andere yoghurt producten zouden kunnen werken is omdat ze het zure milieu zouden kunnen herstellen. Jarenlang werd daarom door sommigemensen een tampon met yoghurt geadviseerd (bij vaginale schimmelinfcties), wat achterhaald is. Yoghurt en dus ook Melkkefir kunnen namelijk ook een voedingsbodem zijn voor schimmels en bacteriën en zou ik alleen daarom al niet gebruiken. Of de aanwezige eencelligen in de Kefir candida gaan aanvallen zou ik niet kunnen zeggen. Maar een schimmelkuur van de dokter is wel effectiever én betrouwbaarder. Toegevoegd na 1 uur: Je hebt je vraag geupdate met informatie over Candida groei in de darmen. Dat geeft weer een ander licht op de zaak. Net als bij Yakult geeft de leverancier aan dat de eencelligen in de drankjes de maagsappen overleven en in de darm hun werk kunnen doen. De eencelligen zijn welliswaar in staat om de balans te herstellen (en kunnen andere eencelligen aanvallen), mits ze met genoeg zijn. Het is volgens mij nog steeds niet echt wetenschappelijk bewezen dat de claims van probiotica producenten 100% waar zijn. Maar in dit geval kan je het best proberen (i.t.t. wat ik eerder zij bij vaginale candida infectie). Misschien helpt het bij jou, of voel je je er beter mee. In beide gevallen heb je er voordeel van. Kwaad voor het lichaam kan het niet, het is gewoon een zuiveldrank.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100