Wat is de gemiddelde leeftijd van mensen die de sauna bezoeken?

Ik heb zelf een sauna thuis dus kom eigenlijk nooit in een sauna. Maar bij een sauna heb ik een beeld van oudere mensen die daar een beetje zitten te zweten.... Waarschijnlijk een heel verkeerd beeld, maar toch heb ik hem ;)

In een zwembad zie je wel vaak dat mensen vanaf ongeveer 30 jaar gebruik maken van o.a de sauna. Is hier geen behoefte aan bij jongeren? Zelf ben ik 20 en vind het heerlijk om in de sauna te gaan! Of dat nou thuis is of ergens anders is maakt me eigenlijk niet uit, maar ik ga eigenlijk nooit "buitenshuis"

Typisch zo'n vraag waar je eigenlijk nooit bij nadenkt, behalve nadat ik net toevallig iets las over sauna's ;) Toen schoot het beeld weer even door mijn hoofd ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik meestal zie in de sauna's is een bonte mengeling van tussen de 25 en de 70 maar een grote vertegenwoordigin van de categorie 30-50 jaar. Maar goed, dat is uiteraard afhankelijk van de vraag of je aan mensen kunt zien hoe oud ze zijn...

De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 30 en de 40 jaar...

Rond de vijftig, schat ik, met een speling van 20 jaar naar boven en naar onderen...

Kinderen voelen niet de noodzaak om zich te ontspannen. Dat komt pas later - als ze meer levenservaring hebben. Dus geen sauna voor jongeren. In Zweden is dat iets anders: daar valt er niet veel te doen in de bossen - dus gaan ze gezellig met de hele familie in de sauna. Kletsen, koffie drinken. Elk huis heeft daar een sauna. Toegevoegd na 3 minuten: En mijn schatting (voor NL) is: 46 jaar en 14 maanden.

In aanvulling op Xinix denk ik: rond de zestig jaar met een marge van 40 jaar naar boven en naar beneden.

tussen de 16 en 56 denk ik

Ik heb zelf ook een hamam gehad, maar het was teveel werk om aan te steken. Ik ga nu naar een commerciele sauna. Ik ken ze overal ter wereld. Tegenwoordig is de gemiddelde leeftijd erg hoog, omdat de jongeren de sauna mijden (in vergelijking met vroeger in Nederland)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100