Zijn1700 medische missers in een jaar niet veel erger dan de mex. griep?

De mex. griep is een gril van de natuur.
Medische missers is de fout van de mens!
is dat dan niet 1000 keer erger dan de griep?
Waarom staan daar de kranten niet van vol, net zo als van de griep?

Toegevoegd na 4 minuten:
Met medische missers bedoel ik ook 1700 doden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je iemand verliest aan een medische misser is het erg en als je iemand verliest aan de mexicaansegriep is het net zo erg.En wat erg is aan medische missers dat ze elkaar de hand boven het hoofd houden.Dat vind ik erg.

Jazeker, dat klopt helemaal... Met daarbij de missers die niet in het dossier zitten... Dat komt nu allemaal door die bangmakerij van de media... De vervuiler betaalt, dus ik zou zeggen, media, los jullie probleem nu maar mooi op en niet die arme huisartsen en ziekenhuizen die overstelpt worden met angstvragen die nergens op slaan... Hele goede vraag... +1

Ik weet niet hoe je aan 1700 medische missers komt, maar stel je informatie is juist. Dan moet je eerst weten hoeveel medische handelingen er in het totaal zijn. Dan kan je pas zeggen of het (naar verhouding) veel is, of dat het wel meevalt.

Medische missers zijn menselijke fouten.. Hoeveel fouten maak jij in een jaar? Dus mijn antwoord is: 1700 medische missers is niet erger dan de mexicaanse griep.. Het heeft er helemaal niks mee te maken zelfs..

Omdat het medische wereldje een hele grote pet heeft.....

Als het wereldwijd is,lijkt het me een aanvaardbaar risico. Denk niet,dat ik het goedkeur.maar ieder mens maakt nu éénmaal fouten en bij medici kan dat voor de patiënt fataal uitpakken. Daarbij heb ik het idee,dat een groot percentage van die fouten in landen in Afrika gemmakt worden,waar de medische stand nog mijlen achter ligt bij die in de westerse wereld.

Ik zie het onderstaande berichtje uit de volkskrant van 25 april 2007. Dat is wat verouderd, maar het geeft wel een beeld over het totaal aantal. Quote: Jaarlijks worden 1,3 miljoen mensen in een ziekenhuis opgenomen. Hiervan overlijden er 42.000, ruim 3 procent van het totaal aantal opgenomen patiënten. Bij 1735 mensen was dit te voorkomen geweest, concluderen de onderzoekers. Vaak is een fout van de specialist de oorzaak van de fatale afloop. Ook schort het soms aan een goede organisatie van een ingreep en zijn er technische problemen. Nieuw onderzoek moet volgend jaar duidelijkheid geven over de oorzaken :unquote Naar mijn mening is 1700 erg veel. Maar wat hierboven omschreven staat als 'te voorkomen' betekent niet dat de betreffende patient anders volledig gezond het ziekenhuis zou hebben verlaten. Ik denk dat de stelling dat dit veel ernstiger is dan de mexicaanse griep, erg kort door de bocht is. Zonder enig ingrijpen zou de mexicaanse griep vrij om zich heen kunnen grijpen, ik denk dat het goed is dat er veel aandacht aan gegeven wordt. Het is ook goed dat aan elke vermijdbare dode door fout medisch handelen ook aandacht wordt gegeven.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/binnenland/articl...

Ed, De 1700 waar jij op doelt, zijn een doodsoorzaak. De mexicaanse kan ook een doodsoorzaak zijn. Net zoals alle doodsoorzaken. Met daarbij nog de doodsoorzaken die niet met 1 vinger ergens naar te wijzen valt. (zoals mobiele straling, voedsel, drinken, enz.) Het is allemaal speling van de natuur. Ook de mens is een speling van de natuur. Net zoals de fouten die hij maakt. Gelukkig is alles een speling van de natuur, omdat we anders met nog meer de aarde moesten belasten. Gelukkig voorkomt de natuur dat we met teveel zijn. Niet leuk voor de een, maar wel noodzakelijk. ----- Maakt de mens bewust of onbewust de fouten. Wordt de mens misschien onbewust gestuurd? ----- Nee het is niet veel erger. Het is allemaal hetzelfde. De dood is nodig, net zoals nieuw leven nodig is.

Je kan het niet vergelijken vind ik. Dat mensen overlijden aan een ziekte of griep is normaal, het hoort bij het leven. De medische missers zijn heel erg, ook voor de nabestaanden. Natuurlijk maken mensen fouten en zijn er missers, maar in principe is elke misser en een te veel. Sowieso valt het mij op dat er over het algemeen veel meer fouten worden gemaakt. De meeste fouten door miscommunicatie. "Ik heb het goed gedaan, dus de ander moet het maar snappen". Ik weet uit ervaring dat als je zelf iets doet en het wordt overgedragen naar een andere afdeling het helemaal mis kan gaan, als jij niet net even wat extra informatie geeft. Betrokkenheid bij wat je doet en bij elkaar en bij de samenleving kan heel veel fouten en ellende voorkomen.

Voor de betrokkenen is dat heel erg, maar fouten zijn nu eenmaal niet uit te sluiten. Medici zijn ook maar mensen en mensen maken soms fouten.

Ed, je bent het vast helemaal met me eens dat er in de medische wereld ergere dingen aan het licht horen te komen dat H1N1. 1700 Medische missers per jaar is nogal wat als je het mij vraagt. Ik vind dat inderdaad veel erger en daar mag best wel eens wat meer media aandacht aan geschonken worden.

Het is beide erg. Alleen de Mexicaanse Griep is actueel, en dit niet. Je moet niet vergeten dat het word gezien als 'missers', maar dat veel van deze mensen zonder de medische wetenschap het ook niet had kunnen overleven. Het is dus niet zo dat het 'missers' zijn van: "Zonder dat ze dat gedaan hadden leefden ze nog", maar "Ze hebben te laat of verkeerd gehandeld". Maakt het nog niet goed, maar wel beter te accepteren. Alle mensen maken fouten.

De kranten staan niet vol van de medische missers, omdat die meestal onder de tafel geschoven worden. Ziekenhuizen houden hun medische missers zoveel mogelijk, en zo lang mogelijk geheim. Dit is ook niet zo gek, want als er enorm veel ruchtbaarheid gegeven wordt aan medische missers durft er straks niemand meer naar het ziekenhuis. De mexicaanse griep heeft een aantal kenmerken waar je op kunt letten, zodat je er op tijd bij kunt zijn. Dat is met medische missers niet zo, die overkomen je veel meer. Maar wat dacht je dan van bijv. alle verkeersdoden? Daar staan de kranten ook niet meer vol van, terwijl dit ook een enorm hoog aantal is. (zo rond de 800)

Als een zieke wordt behandeld, lukt dat de ene keer beter dan de andere. Als het niveau onder een bepaalde waard is gedaald, noem jij het een medische misser. Het is goed om de kwaliteit van de medische behandelingen te verbeteren, maar er zal altijd een gedeelte zijn dat slechter uitvalt dan de rest. Die spreiding is inherent aan het menselijk handelen. Als je dus geen medische missers meer wilt, kun je genoegen nemen met een lager niveau of niet meer behandelen. Dit verschijnsel heeft dus niets te maken met de Mexicaanse griep. De griep is een ziekte die dodelijke gevolgen kan hebben. Medische missers treden op bij medische behandeling door mensen.

Deze vergelijking loopt volkomen mank. Hoe kom je aan 1700 medische missers, als dat niet in de kranten komt. De berichtgeving over de Mexicaanse griep is zo overtrokken. Weet u hoeveel personen er overlijden aan een gewone griepgolf.?

Als ik zie onder wat voor omstandigheden medici moeten werken (hier zijn artsen soms gewoon 24 uur achter elkaar in dienst!), dan vallen die 1700 doden per jaar nog reuze mee! Juist door de inzet van dit personeel wordt erger voorkomen. Echter door bezuinigingen en incompetente managers en politiek die alleen naar het geld kijken, maakt dat een deel van deze 1700 mensen door nalatigheid om het leven komen. Dat is strafbaar! Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat iedereen ten koste van alles maar in leven moet worden gehouden, maar in bepaalde besluiten is een verhoogd dodental rechtstreeks een gevolg van dit besluit en worden doden op de koop toegenomen en/of geprobeerd dit op het uitvoerende personeel af te wimpelen. Zoals zo vaak neemt is de media sensatiegeil en zijn een hoop bedrijven geïnteresseerd in vacinatie. Door de vacinatie zullen mensen sterven; door het niet te doen ook. In welk geval is het een medische fout?

Ja, natuurlijk zijn medicische missers veel erger. Maar dit valt niet tegen elkaar op te wegen. Juist omdat het een een gril van de natuur is en het andere menselijke fouten zijn. Het is zeker heel erg dat dit gebeurt, dat daar mensen aan overlijden. Maar vergeet niet dat deze mensen in hun dagelijks werk ook heel veel mensenlevens redden. Mensen maken allemaal fouten. En wanneer een bakker een brood verknalt is dat gewoon een foutje, maar een arts mag blijkbaar geen fouten maken. Het is en blijft heel erg, maar ook de medische mensen proberen hun werk zo goed mogelijk te doen, juist omdat ze met mensen werken.

medische missers.. tsja, als je je bedenkt hoe veel operaties er zijn per jaar, valt dat nog redelijk mee, als je onthoudt dat operaties nog steeds door mensen worden gedaan en mensen nog steeds fouten maken.. en 1700 doden kunnen ook komen door iemand die al bijna dood is en niet gered kan worden.. en mexicaanse griep is gewoon een goed onderwerp om over te schrijven, aangezien de hele wereld er last van heeft.

Hij die zonder fouten is, werpe de eerste steen. 1700 missers is natuurlijk geen pretje, en die moet je proberen te voorkomen, maar wat is de ratio goed/misser?

Praktijk is dat er in elk beroep veel fouten worden gemaakt. Als een docent zich vergist en tegen een leerling zegt dat er 100L. in een kuub gaat, is dat uiterst zelden dodelijk en zeker niet direct. Maar als een arts zich vergist, kan 't dus dodelijk zijn. Een zeer groot verschil. En ook een goed opgeleid arts kan prima fouten maken. Wat wel vaak mis gaat, is dat 't ziekenhuis de fouten verdoezelt. Dit is uiteindelijk toch weer een geldkwestie, helaas... En dan 't vergelijk met de griep: de griep is iets eenduidigs. De 1700 fouten die gemaakt worden: die hebben allemaal andere omstandigheden. Veelplegers zouden natuurlijk gewoon hun vak niet meer mogen uitoefenen. Dus moeten de ziekenhuizen/ziekenhuisdirecties beter gecontroleerd worden, als je daar iets aan wlt doen. Nadeel is dan: dan gaat je ziekenfondspremie omhoog. Heb je dat er voor over?

Enigszins kort door de bocht. 1700 dodelijke missers op hoeveel medische handelingen? Hoeveel van die dodelijke missers had de patiënt sowieso niet overleefd in geval dat deze niet opgenomen was? Hoeveel geredde levens staan hier tegenover? Het proberen te stoppen van een ziekte kan medische ingrepen voorkomen, en daarmee nóg meer werkdruk en medische missers helpen voorkomen. Simpelweg wegschuiven als "een gril van de natuur" en er dan niets meer aan doen, is iets wat je niet moet willen. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Of moeten we andere "grillen van de natuur" (denk aan lepra, polio, HIV, en dergelijke) ook maar met rust laten, omdat er soms wel eens een arts een fout kan maken?

Ik vind alle doden erg, of het nou door de Mexicaanse griep komt of door medische missers. Ik vind wel dat de Mexicaanse griep enorm gehyped wordt. Ik begrijp die paniek reactie niet zo onder burgers en overheid. Vooralsnog lijkt de hele Mexgriep niet veel dodelijker dan de gewone griep heb ik het idee (ik kan het ook fout hebben). Daarnaast vind ik de hele term medische misser ook een hype. Tegenwoordig verwacht men dat de dokter altijd uitkomst biedt bij elke kwaal. Natuurlijk is het zeer kwalijk als iemands been wordt geamputeerd als men lastig heeft van zijn blinde darm bij wijs van spreken (dat vind ik een medische misser). Maar dat er complicaties opspelen bij operaties wordt door sommige ook als misser aangemerkt, terwijl opereren altijd een risico opleverd. Kortom ik vind beiden even erg.

Ik vind het twee totaal andere dingen die niet met elkaar te vergelijken zijn...

De mexicaanse griep had kunnen muteren en mogelijk 60.000 slachtoffers kunnen maken in Nederland. Dit cijfer is gebaseerd op een officieel ramings rapport. Dat het niet gebeurd is , dat de griep zo ongelofelijk mild is geworden, dat betekent dat wij ongelofelijk veel mazzel hebben gehad. De vorige reuzenpandemie Spaanse griep heeft destijds miljoenen mensen het leven gekost. De medische missers zijn erg, maar er verbetert veel. Zo veel dat vroeger zwaar gevaarlijke operaties nu zonder veel risico kunnen worden uitgevoerd ( kijk- operaties, katheter operaties, stents en dotter procedures , etc etc ).

Je vraag is enorm korst door de bocht. Artsen zijn net zo goed mensen als stratenmakers en loodgieters en als zodanig is er niet aan te ontkomen dat er fouten worden gemaakt. Daarbij is het menselijk lichaam een nogal onvoorspelbaar iets. Iemand kan iets ernstigs hebben zonder de daarbij horende gebruikelijke symptomen. Is het dan daadwerkelijk een misser als de arts uit ging van een ander meer voorkomend probleem dat de beschreven symptomen beter past? Kijk alleen eens voor de gein hoeveel ziekten en aandoeningen iig beginnen met griep achtige symptomen. De lijst is nogal lang. En waar zou een arts eerder an denken? Griep of een tropische ziekte? En iemand kan aan op het ene moment stabiel zijn en minuten later overleden zijn aan een ogenschijnlijk onschuldige aandoening. Soms heb je gewoon pech... En achteraf had dan misschien een ander medicijn die reactie voorkomen. Wie weet. Maar dat is geen reden om dat die arts aan te merken. Achteraf zijn alle fouten te voorkomen en achteraf weet iedereen wat hat moeten gebeuren en achteraf ahd iedereen het beter geweten. Achteraf is mooi wonen.... En idd er zijn genoeg fouten die gemakkelijk voorkomen hadden moeten zijn. Maar de oplossing licht daarbij minder bij artsen en verpleegkundigen maar bij het ziekenhuis bestuur. De werkdruk van artsen en verpleegkundigen (vooral die laatste) is echt enorm hoog. Dat iedereen maar meer patiënten krijgt want de administratie heeft 4 miljoen weten kwijt te maken... En hoeveel ziekenhuizen alleen optisch schoon worden gehouden omdat goed schoonmaak werk te duur wordt gevonden en niemand ooit daadwerkelijk test omdat ziekenhuizen zichzelf moeten controleren! (De legionella bron bij mijn moeder is nooit gevonden; niet vreemd als je bedenkt dat het ziekenhuis zelf het onderzoek uitvoerde) Dat soort dingen vind ik al niks te maken hebben met medische missers. Je kan natuurlijk artsen keihard aan pakken op iedere fout die ze maken. Maar vind het dan niet vreemd dat je steeds minder artsen overhoud. Je ontkomt er eigenlijk niet aan dat je er als arts een keer grondig naast zal zitten. Wat wilde je daar dan tegen doen? Iedere arts die een oprechte fout maakt meteen in de krant uitweiden? De enige medische missers die je echt moet aanpakken (en in de krant laten komen) zijn die waar conflicten tussen artsen en arrogantie een goede zorg in de weg staan. Maar die gevallen worden al uitgebreid uitgemeten.

Gemiddeld gaat de nederlander ca 4 keer per jaar naar de huisarts. Er zijn ca 17 miljoen Nederlanders. Hierbij de ziekenhuisopnames en bezoeken aan de polikliniek NIET meegeteld. Als er 1700 missers daar gemaakt zouden worden is dat in minder als 1 op de 40000 bezoeken....lijkt me eigenlijk dus een lage schatting. Uiteraard heeft lang niet elke misser gevolgen, denk maar aan het verkeer...hoe vaak maak je niet een foutje dat toch nog goed afloopt? Ik denk dat die dan ook niet meegeteld worden bij die 1700. Soms ook sterft iemand na een misser, maar zou de persoon ook bij correcte diagnose moeten sterven. Bv als er een sowieso dodelijke aandoening eigenlijk te laat wordt vastgesteld....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100