Waar kan ik vinden wat het seizoen is voor (allergische) astma?

Dus niet hooikoorts, neusloperij en dat soort dingen: dat is allergische rhinitis. Maar astma die al dan niet komt door allergieën.
Ik geloof dat nu 'het seizoen' aan de gang is, maar hoe weet ik de inschatting van de seizoenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat weet de seizoensgebonden astma-lijder heel goed zelf, daar hoeft hij van te voren echt niet voor gewaarschuwd te worden...

Er zijn mensen die problemen hebben in relatie tot boompollen, maar ook in relatie tot temperatuur, vocht of droogte, noem maar op. Voor alles is een eigen seizoen, dus 'het seizoen' bestaat niet. Precies wat Xinix hierboven zegt, elke patient weet waar hij het probleem mee heeft en heeft in zijn kalender genoteerd wanneer hij daar rekening mee moet gaan houden.

Asthma is deels een kwestie van stess. Kinderen die het hebben kunnen zelfs onbewust een ractie oproepen om aandacht te krijgen, vaak hoort het ook bij een bepaalt karakter. Verders is een asthma aanval vaak een reactie op een verkoudheids of griep virus, het komt er achter aan. Maar ook voeding, kleur en smaak stoffen, vloerbedekking, huisstof, dieren enz. kunnen een reactie oproepen. Het seisoen met minder zon en minder buiten zijn heeft waarschijnlijk ook hier invloed op, omdat de weerstand minder is dan in de zomer. Veel naar buiten en niet te zielig behandelen. Zo min mogelijk aandacht geven. Dus ja, het seisoen is nu begonnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100