Is het kijken van 3D filmpjes met twee schermen naast elkaar waarbij je je ogen het tot één 3D filmpje maakt slecht voor je ogen?

http://www.youtube.com/watch?v=HuzKmKEpk-s

Toegevoegd na 1 minuut:
waarbij je ogen de twee schermen ineen zetten*

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, het lijkt mij wel. Je ogen moeten zich op een onnatuurlijke manier inspannen. Ik krijg er zelf in elk geval na 30 seconden hoofdpijn van, is een teken dat het toch niet helemaal goed voor je is. Toegevoegd na 48 seconden: Er is al uit verschillende onderzoeken gebleken trouwens dat het kijken naar 3d beelden (met zo'n speciaal brilletje in de bios) ook niet goed is voor je ogen.

Je ogen kunnen de 2 schermen niet goed samenvoegen, daarom zie je alles dubbel. Dat is erg vermoeiend voor je ogen. Ik zal niet zeggen dat ze er slecht van worden, maar je krijgt er toch wel hoofdpijn van. Het gaat nog het beste als je van je handen een soort van verrekijker maakt en daardoor naar het filmpje kijkt. Dan heb je niet zo veel afleiding van alles om de film heen en dan krijg je toch nog een beetje het 3D effect. Toegevoegd na 3 minuten: Dit is de eerste keer dat ik een videoclip in 3D zie, maar het is wel erg leuk. Met een gewoon goedkoop gratis 3D brilletje kan is alles prima zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100