Hoe stop ik met bankhangen?

Ik ben een groot fan van bankhangen, doelloos internetten en niks doen en ik kan hier ook bijna niet mee ophouden. Gevolg hiervan is dat ik verder weinig doe. Ik kan me niet motiveren om mijn huiswerk te gaan doen of andere huishoudelijke klusjes. Zelfs de dingen die ik leuk vind kosten me moeite om mee te beginnen. Zo ben ik op het moment bezig met een studie die ik erg interessant en leuk vind en na het maken van huiswerk heb ik een sterk gevoel van voldoening, ditzelfde geldt ook voor fitnessen Toch lukt het me vaak niet om te stoppen met niks doen en belangrijke / leuke dingen te gaan doen. Hoe kan ik mezelf toch wegtrekken van dat TV-scherm/computerscherm/mijn eindeloze gedachten over niets? (mezelf belonen na het doen van iets werkt niet)

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo te zien blijf je veel thuis. Waarom zoek je geen baantje of een leuke hobby (voetbal ofzo)? Zodra je gewend raakt om bezig te zijn met werk of je hobby zal je vanzelf het bankhangen afleren.

zoek iemand die je motiveert, die je aan je studie zet, die je meesleept naar de sportschool, met z'n tweeën zijn dingen vaak leuker dan alleen. Het begin is er al, dat je zelf inziet dat je niet goed bezig bent, succes.

Schijnbaar heb je er geen last van, dus waarom zou je niet bankhangen? Als je er meer nadeel van ondervindt stop je vanzelf. Wordt je te dik, haal he onvoldoendes, kom je in isolement, schaam je he er voor, vervuil je, etc dan krijg je er vanzelf last van en dan kom je er echt wel van af. Tot die tijd werkt t voor jou en voel je je er blijkbaar goed bij, dus waarom zou je niet bankhangen?

Je kunt altijd bij je zelf nagaan en jezelf afvragen waarom doe ik dit . Kennelijk ben je er ontevreden over dat bankhangen. het niks doen en gedachten over niets hebben kan ook lekker zijn . Behalve zoals jij je er al bewust van bent dat je je tijd aan het verdoen bent. Zeg tegen jezelf ...nu ben ik het zat oid. doe dan pc /tv uit en maak een plan wat je wilt doen en ook nog voldoening geeft . t is maar een idee .

Ik had hetzelfde, ik zat eerst ook de hele dag achter de computer. Nu doe ik aan flatland bmxen, ik kan er geen genoeg van krijgen. Als ik jou was zou ik een hobby/sport zoeken. Waarom zoek je niet op youtube wat filmpjes van flatland bmx op? Dan kan je kijken of je het leuk zou vinden. Je weet echt niet wat je mist.

waarom maak je je er druk over? ik vind bankhangen en nutteloos niks doen ook heerlijk. af en toe krijg ik een opruimbui en doe ik het huis. er zijn veel mensen die bankhangen. en je moet je niks aantrekken van de gedachte wat zullen anderen van mij vinden? het is jou ding. en zolang jij je er prettig bij voelt...... en als het niet meer bevalt stop je er vanzelf mee

Klinkt bekend.. Ik zou om te beginnen een computer-tijd voor jezelf instellen, bijvoorbeeld (als je die dag geen plannen/school hebt) smiddags 2 uurtjes en savonds 2 uur. Dan hoef je toch je pc niet al te lang te missen, en heb je tijd om wat anders te gaan doen. Ik zelf zit ook zo'n beetje de godganse dag online. Maar zoek een hobby, tekenen bijvoorbeeld, ga je kamer herinrichten, ga naar t bos of een park lekker even uitwaaien. Ik weet niet of je kunt skaten/boarden? dan kun je lekker een eind weg gaan. Je moet proberen om jezelf een soort van schema te geven, plan leuke dingen met vrienden zoals een filmpje pakken of wat in de stad rondhangen o.i.d

Het ligt denk ik aan je gedachten. Je denkt dat je het niet kunt stoppen. Je DENKT het, maar je KAN het wel, zeker wel. Jij weet toch wat je op zo'n moment wilt! Jij hebt er controle over, en laat je niet tegenhouden door die gedachten die dan opeens komen opdoemen als: ik kan het niet, ik wil het niet, ik heb geen zin om hiermee te stoppen etc. Herken deze gedachten, en ga er KEIhard tegen in! Het gevoel van voldoening dat je daarna hebt, is toch veeel beter dan dat slome ik-doe-niks-en-ben-nutteloos-bezig gevoel. Bedenkt dat op zo'n moment. Hoe vaker je er tegen in zal gaan, hoe makkelijker het wordt. Tip: Ervaring leer dat hoe langer je wacht met het uitstellen, hoe moeilijker het wordt. Dus je weet het he, zodra je zoiets denkt als; ik heb geen zin, ik kan er niet mee stoppen, ik doe het morgen wel, om het dan meteen te doen. Wat je aan het doen bent levert je immers alleen maar ergenis en spanning op, terwijl je ''taken'' gewoon blijven staan. Ik hoop dat je het zelf ook gaat inzien. Ik geloof dat je het kunt. Je wilt het ook veranderen, anders had je nu dit hele verhaal niet zitten typen. En je weet het, als je iets echt wilt dan kun je het ook! succes.

Je kan ook contact opnemen met Emile Ratelband, tjakka!

Een werk of bijbaan vinden , :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100