Hoe oud moet je zijn voor een tattoo of piercing?

En hoeveel kost dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe oud moet ik zijn voor een tattoo? De minimum leeftijd is 16 jaar. Wat kost een tattoo? Er zijn verschillende factoren die de prijs van een tattoo bepalen. Het ontwerp, de grootte, de kleuren, het lijnenwerk, het aantal naalden wat we nodig hebben, enz. Daarom kom je voor een prijsopgave best even langs in de studio. Hoe oud moet ik zijn voor een piercing? De minimum leeftijd is 12 jaar, maar dan moet je wel begeleid worden door een ouder of voogd. Vanaf 16 jaar mag je alleen komen. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.risingsun.nl/nl/veelgestelde_vragen

18 jaar moet je zijn en hoeveel het kost kan ik niet zeggen wand ligd er aan waar je die tattoe wild zetten

In België kan je vanaf 16 jaar, mits toestemming van je ouders, een tatoeage laten plaatsen. Zonder toestemming kan het pas vanaf 18 jaar. Er zijn shops die dit negeren, maar dan kan je je vragen stellen over de professionaliteit en kwaliteit van deze shop. Kies bij voorkeur voor een shop die erkend is door de Belgische bond der tatoeeerders (als je in België woont). Ik denk dat in Nederland (ongeveer) dezelfde leeftijdsgrenzen zullen gelden. Prijzen starten meestal vanaf 70 euro voor een kleine tatoeage, grotere tatoeages worden per uur betaald.

Bronnen:
http://www.tattoo.be/WD160AWP/wd160awp.exe...

Dacht vanaf 16 jaar. En ik weet dat een navelpiercing 50 euro kostte

Je moet 16 jaar zijn als je een tattoo of piercing wilt laten zetten. Toen ik 16 was had ik ook geen verklaring van mijn ouders meer nodig. Toen ik 14 was echter wel. De prijzen van tattoos en piercings verschillen per shop. Zo heb ik voor een grotere tattoo maar 60 betaald en voor een kleinere 100. Voor mijn tong piercing 35 en voor mijn navel piercing 55. En dit allemaal bij verschillende shops. Als je er interesse in hebt kun je altijd informatie vragen. Of vaak hebben de tattooshops ook website met een prijslijst van piercings.

misschien een hele late reactie maar misschien voor de mensen zoals ik die na 5 jaar toch steeds die vraag bekijken je mag vanaf 12 jaar een tattoo laten zetten maar dan onder toezicht van ouder/voogd tot 16 vanaf dan hioeft je niet onder toezicht bij een piercing is het pas vanaf 16 jaar de prijzen daar kan ik je niet mee helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100