wat is schele hoofdpijn?

Ik stond vanmorgen op met een vage soort hoofdpijn.. Als ik met mijn rechter oog naar recht of links kijk doet het pijn.. Mijn vader zegt dat je dit schele hoofdpijn noemd. Klopt dit? En wat betekend het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Schele hoofdpijn ook wel vaak migraine genoemd.Maar dit geeft dan wel ergere symptomen als u beschrijft,dus bij u waarschijnlijk een andere soort hoofdpijn. Schele hoofdpijn zie: migraine

Bronnen:
http://www.consumed.nl/ziekten/1138/Schele...

Schele hoofdpijn is een hoofdpijn die zodanig ernstig is, dat je je ogen niet eens meer ergens op kunt focussen ; je ziet er letterlijk scheel van. Vaak is dat migraine, maar het hoeft niet ; je kunt ook schele spanningshoofdpijn ofzo hebben. Vage hoofdpijn valt dus niet in die categorie, maar als je ogen bewegen al pijn doet, zou ik dat nauwelijks vaag meer noemen. Het is een beetje lastig met hoofdpijn om precies te zeggen wat wat is, omdat je niet in je hoofd kunt kijken en op symptomen en subjectieve beschrijvingen af moet gaan, en als jij vind dat het schele hoofdijn is ; prima. Daar zijn geen aparte pilletjes voor, die je met een ander soort hoofdpijn niet hoeft te nemen ofzo. Het betekent in de regel dat je rustig aan moet doen (wakker worden met hoofdpijn betekent vaak slecht of te warm (te weinig zuurstof) geslapen, de avond ervoor gedronken (of te weinig gewoon vocht gedronken) of dat je iets onder de leden hebt (flinke verkoudheid ofzo). Kalm aan doen dus. Toegevoegd na 37 seconden: Oh, en uiteraard vooral je ogen rust gunnen ; dus geen teevee kijken, computeren en al helemaal niet op en mobieltje zitten turen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100