Mag iemand met (acute) Tachycardie worden gevaccineerd tegen de Mexikaanse griep?

Toegevoegd na 2 minuten:
Ze woont in Mali en wil naar Europa komen voor verdere behandeling, maar krijgt tegenstrijdige informatie over de mogelijkheid zich van te voren in te laten enten tegen de Mexicaans griep.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij mijn weten kun je mits je geen koorts hebt en je algehele toestant goed is je gewoon laten vaccineren tegen het H1N1 (Mexicaansegriep) virus. Het hang dus voornamelijk af van de algehele toestant van de persoon. Tachycardie is een hoog hartritme (meer dan 100 slagen per minuut), kunnen ze die niet eerst met medicatie proberen te verlagen? En bovendien volgens de Nederlandse richtlijnen zit die persoon bij de risicogroep. Maar als ik zelf het zou hebben zou ik eerst mijn hartslag naar beneden willen hebben alvorens ik de griepprik ging halen! succes ermee!

Bel je huisarts met deze vraag, die kan er vast een antwoord op geven. Toegevoegd na 11 minuten: Er is ook een landelijk nummer voor vragen over de Mexicaanse griep 0800 - 1100

Ik vraag me af of ze met een tachycardie wel mag en kan reizen! Ligt eraan waar die tachycardie vandaan komt (boezems of kamers van het hart)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100